Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz kuru açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Döviz kuru gibi enflasyonun da üzerindeki köpüğü kısa sürede alarak ülkemizi selamete ulaştırmayı arzu ediyoruz. Türkiye'nin yükselişini kimse engelleyemeyecek, hedeflerimize ulaşmaya kimse mani olamayacaktır" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz kuru açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz kuru açıklaması!
GİRİŞ 21.01.2022 16:28 GÜNCELLEME 21.01.2022 17:31
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı ve yönetim kurulu üyelerini Üsküdar'da bulunan Vahdettin Köşkü'nde kabul etti.

Erdoğan kabulde bir konuşma yaparak, "Büyüme ve ihracat rakamlarımıza paralel olarak istihdamımız salgın öncesi döneme göre 2.7 milyon artmıştır. Bu çok büyük bir başarıdır. Tüm dünyanın ekonomik manevralarını istihdam krizinin önüne geçmek için yaptıkları bir dönemde biz daha büyük hedeflerin peşinde koşuyoruz. Onun için bu 4 önemli başlık bizim sürekli gündemimizde. O da nedir? Yatırım, istihdam, ihracat üretim. Bütün bunları getirip dayadığımız yer yine 2 önemli alt yapıdır, istikrardır, güvendir. Bunları hiçbir zaman kaybetmeden yolumuza devam etmemiz lazım. Türkiye ekonomi modeliyle önceliğimiz bu söylediğim 4 başlığı cari fazla yoluyla ülkemizi büyütmek, böylece ülkemizi dünyanın ana üretim merkezlerinden biri haline getirmektir. Bu amaçla başta iş dünyamız olmak üzere toplumumuzun tüm kesimlerine gereken her türlü desteği sunuyoruz, sunacağız."

ENFLASYON

Erdoğan, "20 Aralık'ta açıkladığımız tedbir paketiyle döviz kuru üzerindeki köpüğü aldık. Ardınsan asgari ücretten memur ve emekli maaşlarına kadar her alanda insanımızın hayat standartlarını koruyacak adımlar attık. Kurun istikrar kazanmasıyla birlikte piyasalarda bir daha dengesiz döviz talebinden kaynaklık aşırı dalgalanmaların yaşanmayacağını da düşünüyoruz. Tıpkı döviz kuru gibi enflasyonun üzerindeki köpüğü de kısa bir sürede alarak, bu hususta da ülkemizi sabrı selamete ulaştırmayı arzu ediyoruz. Bu süreçte sizlerden beklentimiz siyasetteki tek sermayesi millete umutsuzluk aşılamak olan felaket tellallarına prim vermeden çalışmanız, üretmeniz, ihraç etmeniz ve yatırımlarınızı korumanız. Bunu başardığınızda Allah'ın izniyle Türkiye'nin yükselişini kimse engelleyemeyecek, hedeflerimize ulaşmamıza kimse mani olamayacak" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Korkudan seçime gidilmiyor, Onlarda biliyor, sabırlar taştı, köpüren bir halk var. Duygu sömürüleri de işe yaramıyor artık. Millet kuru soğana muhtaç edildi, soğanı da ihraç ederler diye korkuyor artık.
    Cevapla
  • Altın Gümüş 2 yıl önce Şikayet Et
    Altın Gümüş gerçek paradır. Dolar Euro Lira hiledir. İnşaAllah Dünya'da ki altının yüzde 5 i Türkiye de Gümüş de yüzde 10 belki bunlar ile zenginiz aslında ama bilmiyoruz.
    Cevapla
  • ismayil 2 yıl önce Şikayet Et
    normalde 27 ocakta doların 9.5 lara gerilemesi gerekirdi..lakin 13.5 larda devam etmesine kimse itiraz etmiyor.bundada bir hayır var.18 den alanlar 2023 te de olmayacak...kendiniz kaşındınız...
    Cevapla
  • Arif inanc 2 yıl önce Şikayet Et
    Merkez Bankasi düşmesini istemiyor.
    Cevapla
  • mehmet2515 2 yıl önce Şikayet Et
    8 tl den gelen kur 13.40 köpük mü alındı sadece lütfen
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Kurdaki köpük gitti, elektrik, doğalgaz, benzin ve yeme içme ürünlerine bol bol köpük eklendi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle