BOTAŞ'tan İran açıklaması: 10 gün süreyle doğalgaz kesilecek

BOTAŞ, İran'ın Gürbulak-Ağrı giriş noktasından sağlanan doğalgazı 10 gün süreyle keseceğini duyurdu.

BOTAŞ'tan İran açıklaması: 10 gün süreyle doğalgaz kesilecek
BOTAŞ'tan İran açıklaması: 10 gün süreyle doğalgaz kesilecek
GİRİŞ 20.01.2022 16:55 GÜNCELLEME 20.01.2022 17:25
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

BOTAŞ, İran'ın Gürbulak-Ağrı giriş noktasından sağlanan doğalgazı 10 gün süreyle keseceğini duyurdu. Sanayi tesisleri ve elektrik santrallerine doğalgaz tüketiminde kısıtlamalar yapılacak. Diğer tüketicilerin kısıtlamadan etkilenmemesi için önlem alındığı belirtildi.

BOTAŞ'ın yapmış olduğu açıklama;

"Ülkemize Gürbulak-Ağrı giriş noktasından sağlanan doğalgazın, İran tarafındaki doğalgaz iletim hattında meydana gelen bir arıza nedeniyle 20.01.2022 tarihinden itibaren 10 gün süre ile yapılamayacağı bildirilmiştir.

BOTAŞ

Arızanın daha kısa sürede giderilmesi için İranlı muhataplarımız nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuş ve konu hassasiyetle takip edilmektedir. Elektrik ve doğalgaz sistem dengesinin korunması amacıyla yüksek tüketimi olan sanayi tesisleri ve elektrik santralleri ile sınırlı olmak ve kesinti planları önceden bildirilmek suretiyle, doğalgaz tüketiminde kısıtlamalar yapılacaktır.

İran Türkiye'ye gaz arzını durdurdu: Sebebi açıklandıİran Türkiye'ye gaz arzını durdurdu: Sebebi açıklandı

Mevsim normallerinin altında seyreden olumsuz hava koşullarına rağmen diğer tüketicilerin kısıtlamalardan etkilenmemesi için tüm önlemler alınmıştır."

YORUMLAR 52
  • volkan 2 yıl önce Şikayet Et
    hani akdenizde doğalgaz bulunmuştu ne oldu yalan dolanla ülke yönetilmez ülkede doğal gaz bulunmasını boş verdim 1 yıl ülkeye yetecek doğalgazı depolamaktan aciz insanlar ülke yönetiyor gerçekten yazık bize
    Cevapla
  • Tirci 2 yıl önce Şikayet Et
    Elektrige gaza yapilan bu zamlari halk unutmuyor
    Cevapla
  • Ssrkn 2 yıl önce Şikayet Et
    Yorumları okudum da çoğunuz anlamadan yorum yapmış. İran değil, biz gazı kesiyoruz onlara.. İran'a iletilen kısımda arıza var yazıyor. Kör müsünüz.
    Cevapla
  • Kızılelma 2 yıl önce Şikayet Et
    İran bu işte en zor zamanı bekleyip hayinlik yapma peşinde bunlar not edilmeli
    Cevapla
  • ÖnceDevletim 2 yıl önce Şikayet Et
    Gaz kesildi fakat neden AZERBEYCAN dan gaz desteği devam ediyor panik olmayın denmiyor burada sanayiye kesinti olacak denilerek panik havasına sokuluyor Biz İRAN a mecbur değildik hani ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle