Putin hamle yaparsa dolar hemen fırlar! Ekonomistlerden net uyarı

Ukrayna-Rusya gerilimi artarak sürerken uzmanlara göre gerilimin savaşa dönüşmesi halinde Rus para birimi ruble dolar karşısında büyük darbe yiyecek.

GİRİŞ 20.01.2022 16:26 GÜNCELLEME 20.01.2022 17:00
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Ekonomistler Ukrayna-Rusya geriliminin tırmanması durumunda Rus para biriminin en az yüzde 20 değer kaybedeceği öngörüsünde bulundu. RBC'nın görüşüne başvurduğu Renaissance Capital analistleri, gelişmelerin istenmeyen bir seyir izlemesi durumunda sert bir yaptırım paketinin kaçınılmaz olduğunu belirtiyor.

Analistlerin tahmini, bu durumda fon ve tahvil piyasalarından 2014-2015 yıllarını andıran bir çıkış yaşanacağı yönünde. Rublenin yabancı para birimleri karşısında yüzde 20 değer kaybedeceği öngörüsüne risk priminin de 200 puana yükseleceği tahmini eşlik ediyor.

Rusya Ukrayna gerilimi- Rusya Belarus’a asker taşımaya devam ediyor
Uzmanlara göre bu durumda 76-77 ruble seviyesinde seyreden dolar kuru 85-90 ruble aralığına yükselebilir.

Diğer yandan Renaissance Capital uzmanı Sofya Donets, askeri senaryonun gerçekleşme olasılığını yüzde 15 seviyesinde görüyor. Gerilimin daha yumuşak bir seyirde tırmanma olasılığı ise yüzde 40.

Rusya Devlet Başkanı Putin

Analistler, "likidite sıkışıklığı" nedeniyle en kötü senaryonun yaşanması halinde, Rusya Merkez Bankası’nın sermaye kontrolü getirmesi, yerleşik olmayanlar için federal tahvil satışlarından komisyon gibi acil önlemlere başvurabileceğini öngörüyor.

KAYNAK: TÜRKRUS
YORUMLAR 23
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    umarım anlaşırlar.dünya ve bölgemiz savaş kaldıramaz.dünyada petrol ve doğalgaz fiyatları zaten yüksek iyice yükselir.buda bize artı maliyet getirir.enflasyonla mücadelemiz zora girer.
    Cevapla
  • liceli berfin 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet Türkiye de dolar tererüstlri olduğu için dolar yükseliyor bu tererüstü Ler gavur zihniyetli dolar tererüstlri Türkiye batmış insanlar aç kalmış omrunda değil yeter para cebine girsin çünkü bunlar doları yükselten tererüstler bunlardır Allah belasını versin inşallah amin amin amin
    Cevapla
  • Talha 2 yıl önce Şikayet Et
    Sadece ruble değil, gelişmekte olan tüm para birimleri değer kaybeder
    Cevapla
  • WWW 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki esnaf ruble düştü diye zam yaparmı acaba!
    Cevapla
  • AKLI SELİM 2 yıl önce Şikayet Et
    Ruble değer kaybeder deyin dolar neden uçsun ... bir anlasak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle