Rusya Merkez Bankası'ndan kripto paralar yasaklansın önerisi

El Salvador gibi ülkeler ülke ekonomisi kripto para üzerine kurma çalışmaları yürütürken, Rusya'da ise engellenmesi önerildi. Rusya Merkez Bankası, kripto para birimlerinin ticaretini ve madenciliğini yasaklamayı önerdi.

Rusya Merkez Bankası'ndan kripto paralar yasaklansın önerisi
Rusya Merkez Bankası'ndan kripto paralar yasaklansın önerisi
GİRİŞ 20.01.2022 16:16 GÜNCELLEME 20.01.2022 19:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

TİCARETE VE MADENCİLİĞE ENGEL

Rusya Merkez Bankası, Rus ekonomisinin olumsuz yönde etkilendiği gerekçesiyle kripto para birimlerinin ticaretini ve madenciliğini yasaklamayı önerdi.

Rusya Merkez Bankası tarafından hazırlanan "Kripto paralar: eğilimler, riskler ve önlemler" adlı raporda, bireysel yatırımcılar için kripto para birimlerinin, yapılan yatırımların tamamen kaybolması anlamına gelebileceği belirtildi.

"KRİPTO PARA PİYASASININ BÜYÜMESİ BİR BALONA DÖNÜŞTÜ"

Kripto para piyasasındaki büyümenin, bir balona dönüştüğüne işaret edilen raporda, "Rusya Merkez Bankası, Rusya'da kripto para madenciliğindeki mevcut ölçeğin ve daha da yayılmasının ekonomi ve finansal istikrar için önemli riskler taşıdığına inanıyor." denildi.

"YENİ YASA VE DÜZENLEMELER YAPILMALI"

Raporda, madenciliğin verimsiz bir şekilde elektrik kullanımına yol açtığı belirtilerek, "Buna göre, en iyi çözüm, Rusya'da kripto para madenciliğini yasaklamaktır. Kripto paralar, yasa dışı faaliyetlerde de kapsamlı bir şekilde kullanılıyor. Bu nedenle Rusya'nın ülkedeki ticaretini etkin bir şekilde yasaklayan yeni yasalara ve düzenlemelere ihtiyacı var." ifadelerine yer verildi.

KRİPTO PARA MADENCİLİĞİNİN YÜZDE 11'İ RUSYA'DA

Rusya Merkez Bankası tarafından Ağustos 2021'de hazırlanan raporda, dünyada yapılan kripto para madenciliğinin yüzde 11'inin Rusya’da gerçekleştirildiği ortaya çıkmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bitcoin gelecegin altinidir sabirli olan kazanir. Dunyada bitcoin nekadar cok kotu haber gelirse bu o kadar iyidir!!!
    Cevapla
  • Turancılar 2 yıl önce Şikayet Et
    Bitcoin gibi paranın döndüğü yeri herkes bir tehdit olarak kullanmaya başladı. Türkiye olarak bunu değerlendirmemiz lazım. Coin madenciliğini devlet ve özel sektör olarak destekleyelim. Önce çin kullanıyordu, sonra rusya madencileri ülkesine çapırdı ve tehdit olarak kullanıyor. Peki biz niye yapmayalım
    Cevapla
  • Ugr46 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten en ufak şeyde elektrikler kesiliyor oda olsunda hiç gelmesin hem zaten var da
    Cevapla
  • Yistif - Rize 2 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar çok kripto varsa demek ki o kadar çok yolsuzluk ve kısa yoldan zengin olma ümidi var. Çalışma ile kazanamayacağını düşünen insanlar elindeki ufak sermayelerini oralara yatırarak zengin olma hayaliyle takılıyorlar. Maalesef ülkemizde de bu şekilde umut besleyenler çok fazla.
    Cevapla