Dolardaki düşüşü bilen isimden yeni tahmin! Gram altında dananın kuyruğu kopacak

Yatırımcıların gözü, 20 Ocak Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararında. Kritik karar öncesi açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Merkez pas geçerse gram altında 720 TL seviyelerini görülebilir dedi.

GİRİŞ 19.01.2022 16:19 GÜNCELLEME 19.01.2022 16:20
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Ons altın fiyatı Fed baskısı altında 25 Ocak’a kilitlenirken, gram altın ise Merkez Bankası’nın yarınki faiz kararına odaklandı.

Altın gram fiyatı için iki önemli senaryoyu paylaşan İslam Memiş ise kritik seviyelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.  

Yılın ilk çeyreğinde ons altın fiyatları için baskılanma ve düşüş öngördüğünü ifade eden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “1790 dolar altındaki kapanışlar önce 1765 ve devamında 1725 dolar seviyesini işaret ediyor. Ama yılın ilk çeyreği ile alakalı öngördüğüm bu düşüşler orta ve uzun vade için yatırımcısına alım fırsatı verecektir. Enflasyon ile alalı beklentiler fiyatlanmamışken ve 6 aydır baskılanan ons altını konuşuyoruz. Bu yüzden mutlaka yukarı yönlü tepkiler de verecektir. Ons altında sadece ABD belirleyici olmayacak. Jeopolitik riskler de ons altın üzerinde sürpriz gelişmelere neden olabilir. Ama orta ve uzun vadede hızlı yükselme bekliyorum" dedi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş

KIRILMA TARİHİ

Gram altın fiyatındaki kritik seviyeleri de açıklayan İslam Memiş, “Ons altındaki düşüş gram altındaki düşüşlerin sınırlı kalmasına neden oldu. Çünkü dolar kurunda bir miktar toparlanma gördük. Gram altın 800 lira sınırını zorlamaya devam ediyor. Gram altın fiyatında takip ettiğim bant aralığı aşağıda 780, yukarıda da 820 lira. Perşembe günü saat 14.00’da Merkez Bankası’nın faiz kararından sonra bir kırılma bekliyorum. Bu kırılma ile birlikte faiz kararı hangi yönde gelirse altının gram fiyatı o yöne kırılacak. Merkez Bankası faiz indirimini devam ettirirse dolardan güç toplayan gram altın yeniden 820 lira seviyesini yukarı yönlü kırabilir. Ancak pas geçmesi durumunda da 750, devamında 720 lira seviyelerinin görülme ihtimalini çok kuvvetli görüyorum" ifadelerini kullandı.
Gram Altın, faiz kararıyla yön bulacak

 

YORUMLAR 37
  • Diyarbekirli 2 yıl önce Şikayet Et
    Memiş abi sanki tutturamiyor.
    Cevapla
  • Beyko 2 yıl önce Şikayet Et
    En iyi yatırım emlak ama para az ise uzun vade altın risk seviyorsanız koşa vade borsa
    Cevapla
  • Recep 2 yıl önce Şikayet Et
    Dolardaki düşüş
    Cevapla
  • Şeyhmus 2 yıl önce Şikayet Et
    Faiz düştümü piyasada dolar altın yükseliyor anlamadım çok büyük oyunlar var hasta adam iyleşmesin yoksa bukadar endişe niye
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Spekülasyon caiz değildir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle