Gram altın için 800 TL rakamını verip uyardı! 'Son fırsat olur'

Son dakika haberi: Piyasalardaki kritik haftada uzmanlardan altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Biz Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Murat Özsoy, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Fed'in kararı öncesi altın fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 19.01.2022 11:05 GÜNCELLEME 19.01.2022 11:12
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Biz Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Murat Özsoy açıklamalarında, “Ons altın dün yeni haftaya, geçen hafta da bahsetmiş olduğum 1820 dolar seviyelerinde hafif inişli çıkışlı bir seyir izleyerek başlamıştı. Haftanın ikinci gününe başlarken ise, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yüzde 1.80 üzerine çıkması ile 1816 dolar seviyelerinde başladığını gördük. 1820 doların altına geri çekilmeler olması halinde 1813 dolar şu anda önemli destek seviyesi olarak öne çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

Petrol fiyatlarının yükselişini analizine katan Özsoy, “Petrol fiyatlarında güne hızlı bir yükseliş ile başlanılmasının da ons altının daha da gerilemesine dair bir fren etkisi yaptı diyebilirim. 1813 doların altına sarkmalar olmadığı ve günlük kapanışların bu seviyenin altında yapmadığı durumlarda 1820 doların üzerine doğru hareketler yapmasını şu anki görünümde halen ana senaryo olduğunu düşünüyorum. Bu ana senaryonun bozulması ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yüzde 1.80 üzerindeki hareketinde kalıcılık olması halinde gündeme gelebilir.” dedi.

Gram altın fiyatları

"800 TL VE ALTLARI ALIM FIRSATI"

Gram altının fiyatlamasının önemine değinen Murat Özsoy, "Bu hafta altın fiyatlarında daha çok gram altın fiyatlaması önemli olacaktır diye düşünüyorum zira Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) PPK toplantısı sonucunda gelecek karar piyasaların odak noktasında olacak. Şu andaki ana beklenti herhangi bir değişiklik olmayacağı yönünde olsa da gelebilecek bir indirim de sürpriz olarak karşılanmayacaktır.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve ABD Merkez Bankası

TCMB’nin de bu yılın geneline bakıldığında eğer faiz indirimine gidecekse bu toplantı da bu açıdan son fırsatı olur diye düşünüyorum. TCMB konuyu açıdan değerlendirir ve bir faiz indirimine giderse dolar/TL kurundaki yukarı hareket de gram altın fiyatlarını 800TL üzerine hatta 818TL seviyelerine kadar taşıyabilir. Önümüzdeki 2-3 aylık sürece bakıldığında halen ısrarla 800TL altındaki seviyelerin önemli alım fırsatlar olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

YORUMLAR 15
  • Nevzat 2 yıl önce Şikayet Et
    Altın alacağım dolar milyonu olacağım derken tl mezara gidiyor
    Cevapla
  • Cenk 2 yıl önce Şikayet Et
    Makas fazla ben ne yapacağım gram altını
    Cevapla
  • Hakkulu 2 yıl önce Şikayet Et
    Alım satımda bu kadar makas olursa aklı olan kimse altına yönelmez
    Cevapla
  • berna demirbilek 2 yıl önce Şikayet Et
    gr altın 820-870-900-1040-1200... 1500 e doğru gider kısa orta vade de kısa vade de 1000-tl geçer gram ons hareketlenmeye kıpraşmaya başladı eğer ki dolar da destek verirse yani dolarda yükselirse altın coşar sanırım.elinizdekine sahip çıkın altın hiçbir zaman zarar etmez bozmadıkça,altın hermazan altındır.dolara müdahale gelir altın ons fiyatı uluslar arası piyasada belirlenir altına müdahale edemezler
    Cevapla
  • Usta Bayram 2 yıl önce Şikayet Et
    Dolar 9,5 tl olacak diye yorumlar var o vakit alıtın ne olur.
    Cevapla
  • Hekim 2 yıl önce Şikayet Et
    Analizlerinin çoğuna karılıyorum. Fakat altınada müdahale edebilirler , hatta ediyorlar yıllardan beri. Altının yerine kağıttan türev sürdüler, altına müadil olarak. Hatta fiziki altından kat kat fazla türev var. Bu türevlerle altının fiyatını belki 100'de bir kaç 100 baskılıyorlar
    Cevapla
  • Hanifi 2 yıl önce Şikayet Et
    Yav he he...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle