5G yarın devreye giriyor! Uyarı geldi: Dünyada büyük bir kaos yaşanabilir

ABD'nin 10 büyük havayolu şirketi, ülkede yarın devreye sokulması planlanan 5G hizmetinin havacılık sektöründe büyük bir krize neden olabileceği uyarısında bulundu.

GİRİŞ 18.01.2022 16:42 GÜNCELLEME 18.01.2022 17:24
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

American, Delta, United ve Southwest havayolu şirketleriyle UPS ve FedEx Express gibi kargo şirketlerinin yöneticileri Amerikan makamlarına gönderdikleri ortak mektupta, yeni 5G C bandının havalimanlarının yakınlarında devreye sokulmamasını istedi.

Şirket yöneticileri bu hizmetin büyük havalimanları uçuşlara hazır hale getirilmeden devreye girmesi halinde "felaket" boyutlarında bir kaos yaşanacağını ve çok sayıda geniş gövdeli uçağın kullanılamaz hale geleceğini söylüyor. Böyle bir durum yaşanırsa ABD ve ülkeye gelen büyün havayollarını etkileyecek. Mektupta bunun sonucu olarak on binlerce yolcunun mağdur olacağı ve tedarik zincirinin bozulacağı vurgulanıyor.


5G teknolojisi

Havayolu şirketleri sinyallerin uçakların navigasyon sistemlerini etkileyebileceğini belirterek 5G'nin büyük havalimanı pistlerinin 3,2 kilometre yakınındaki bölgelerde devreye girmemesini talep etti.

'BİR GÜNDE 1000 SEFER İPTAL EDİLEBİLİR'

Bu şirketler 5G'nin sadece uçakların güvenlik sistemi için değil, görüş mesafesinin düşük olduğu durumlar için de risk oluşturduğunu savunuyor, görüş mesafesinin az olduğu bir günde bin kadar uçuşun iptal edilebileceğini belirtiyor. Ülkenin en büyük telefon şirketlerinden ikisi AT&T ve Verizon daha önce hükümetin 5G'nin ertelenmesi talebini reddetmişti.

Havayollarında 5G endişesi

Bu şirketler, 3 Ocak'ta 50 havalimanı yakınında tampon bölgeler oluşturacaklarını ve 6 ay süreyle sinyal etkileşimini engellemeye yönelik önlemler alacaklarını açıklamıştı. AT&T ve Verizon, 40 ülkede 5G C bandının sinyal etkileşimi sorunu yaşanmadan devreye sokulduğunu söylüyor. Bu şirketler 5 Ocak'ta 5G'nin devreye girişini iki hafta süreyle ertelemişti.

Dünyanın en büyük iki uçak üreticisi Boing ve Airbus da ABD hükümetinden yeni 5G teknolojisine geçişin ertelemesini istemişti. İki şirketin üst düzey yöneticileri, ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg'e yazdıkları mektupta, "5G, uçakların güvenli bir şekilde çalışmasını olumsuz etkileyebilir" demiş ve 5G teknolojisinin havacılık sektörüne "negatif etkide bulunacağı" konusunda uyarmıştı.

YORUMLAR 30
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    niye tedbirine bu gune kadar almadında şimdi ağlıyorsun
    Cevapla
  • Yayay 2 yıl önce Şikayet Et
    Yılda bir kere hasta olurdum belki olmazdım 2 senedir yılda 10 defa oldum var bunda bı iş
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    5Gson derece sagliksiz ve bir suru insan hastalanabilir ki bu corana felan bahane neden derseniz adamlar zaten bu 5G yi actif halle getirdiler bunuda bir suru insan canindan oldu evet malesef 5G actif olunmasi insanlarin direk akciger solunum yollarini tahrip ediyor Ornek burda hollanda saun 5G alt yapi kablolari nerdeyse %60 bitmis durumda ve bazen insan oturdugu yerde elektrik carpiyor hastalar dahada cok hastalaniyor coronavirusun anavatani 5G dir gerisi hepsi hikaye ozellikle gucsuz olanlan insanlari etkiliyor ve malesef burda gucsuz olanlarda ise yaslilariimiz bunuda bile bile cikardilar
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu abd gine bişi satacak .....
    Cevapla
  • mesut şen 2 yıl önce Şikayet Et
    bir şey olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle