Bakan Varank paylaştı: Türk oyun şirketi Spyke Games'e rekor yatırım

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türk oyun şirketi "Spyke Games"in, 55 milyon dolarlık tohum yatırım aldığını belirterek, "Girişimcilik ve yenilikçilik ekosistemimiz için gurur verici, tebrikler." ifadesini kullandı.

Bakan Varank paylaştı: Türk oyun şirketi Spyke Games'e rekor yatırım
Bakan Varank paylaştı: Türk oyun şirketi Spyke Games'e rekor yatırım
GİRİŞ 17.01.2022 22:50 GÜNCELLEME 18.01.2022 02:04
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Varank, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türk oyun şirketlerinin geliştirdikleri oyunların milyarlarca insan tarafından oynandığını belirtti.

Söz konusu sektörün her geçen gün büyümeye devam ettiğini vurgulayan Varank, "Türk oyun şirketi Spyke Games, 55 milyon dolarlık tohum yatırım aldı. Girişimcilik ve yenilikçilik ekosistemimiz için gurur verici, tebrikler." değerlendirmesinde bulundu.

Söz konusu yerli oyun geliştirme şirketi, Griffin Gaming Partners liderliğindeki tohum turda, 55 milyon dolarlık yatırım aldı. 5 genç yatırımcı tarafından İstanbul'da kurulan şirketin aldığı bu yatırım, Türkiye yatırım ekosistemindeki en büyük tohum yatırım olma özelliğine sahip.

REKOR YATIRIM

Remi Onur (COO), Mithat Madra (CMO), Rina Onur Şirinoglu (CEO), Fuat Coşkun (CTO) ve Barkın Başaran (CPO) tarafından İstanbul'da kurulan şirketin aldığı bu yatırım, Türkiye yatırım ekosistemindeki en büyük tohum yatırım olma özelliğine sahip oldu.

İlk oyunları olan Royal Riches'ı yaklaşık bir ay önce uygulama mağazalarında indirmeye açan şirket, şimdiye kadar toplu olarak 9,5 milyon günlük aktif kullanıcı ve 1 milyar dolarlık gelir elde eden dünyanın en çok hasılat yapan küresel mobil oyunlarının birçoğunu geliştiren deneyimli bir ekipten oluşuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Para boşuna mı gitti ? En son bir oyun şirketi 1 milyar dolara amerikaya satıldı. Eski kafayı bırakın. Güzel projeler tutarsa bu da aynı şekilde satılır. Kaç bin fabrikanın yaptığı işi tek şirket yapıyır
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Para boşa gitti desene.
    Cevapla
  • Emre 2 yıl önce Şikayet Et
    Deri olarak Türk e benziyorlar da isimler ne ayak
    Cevapla
  • Alpaslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Üretilen nedir? Gereksiz yatırım, boşa giden israf edilen vakitler. İnsanlığın yararına olmayan gereksiz uğraşlar.Yazık verilen bu paralara....
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    MIT hocasının yorumu gibi olmuş. Bu başarı türk şirketinin. İlla Ak partili olması gerekmiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle