İlker Aycı; THY, İstanbul Havalimanı ile zirveye uçuyor

CNNTürk'te Ahmet Hakan'ın canlı yayın konuğu olan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, yeni açılan İstanbul Havalimanı'nın pandemi döneminde Türk Hava Yolları için itici güç olduğunu söyledi.

İlker Aycı; THY, İstanbul Havalimanı ile zirveye uçuyor
İlker Aycı; THY, İstanbul Havalimanı ile zirveye uçuyor
GİRİŞ 17.01.2022 22:18 GÜNCELLEME 17.01.2022 22:32
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA AYNI ANDA TEK UÇAK ANCA KALKABİLİRKEN iSTANBUL HAVALİMANI'NDA 3 UÇAĞI KALDIRMAYI DENEDİK

İlker Aycı, Atatürk Havalimanı'nda her 100 uçaktan 5'i beklemek durumunda iken, yeni havalimanında bur oranın yüzde 1'in bile altına düştüğünü söyledi. Sadece Faz-1'i ile hizmet veren  Atatürk Havalimanı'nın 70 uçak kapasitesi bulunduğunu, zorlayarak kapasiteyi 75'leri çıkardıklarını anlatan Aycı, İstanbul Havalimanı'nda saatte 120 uçak kapasitesi bulunduğunu ve çok rahat uçuş kalkış yapabildiklerini söyledi. 
Günlük 1500 uçuşu gerçekleştirebilen bir havayolu şirketi olduklarını anlatan Aycı "Bunu sağlayacak Hub'umuzun da geniş olması gerek.  Şu anda bu havalimanında yan yana iki uçak kalkıp inebiliyor. Hatta biz 3 uçağı bile denedik. Atatürk'te ise sadece tek uçak kalkıyordu." dedi. 

"İSTANBUL HAVALİMANI İLE KARGODA DÜNYADA İLK 5'E GİRDİK, ŞİMDİ HEDEF İLK 3"

Atatürk Havalimanı'nda iken Kargoda 1.2 milyon ton  elleçleme kapasiteleri olduğunu anlatan Aycı, İstanbul Havalimanı'nda elleçleme kapasitelerinin Faz-1'de sadece 2.5 milyon ton olduğunu belirterek  Havalimanı'nın tam kapasiteye ulaşması halinde bunun 5.5 milyon tona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Aycı Kargodaki heflerinin dünyadaki ilk 3'e girmek olduğunu dile getirirek "İlk 5 olma hedefimiz 2023'tü. Ama arkadaşlarımızla yaptığımız yoğun çalışmalar sonrası ve pandemiyi de fırsata çevirmemiz neticesinde bu hedefi yakaladık. Şimdi hedefimiz dünyada ilk 3 olmak." dedi. 

"UÇAKLAR İNDİKLERİNDE YANAŞACAKLARI KÖPRÜ BULAMAZKEN ŞİMDİ 120 KÖPRÜ İLE HİZMET VERİLİYOR"

Yeni havalimanında muhteşem bir terminal bulunduğunu, eskiden uçaklar yanaşmak için köprü aradıklarını dile getiren İlker Aycı, bugün 115-120 köprü ve 500 uçaklık bir park alanına sahip olduklarını belirterek "Köprüye yanaşma oranımız şu anda yüzde 80 civarında. Sadece yüzde 10-15'lik kısmını dışarda tutuyoruz. Bun da transit yolcu ve uçağı çabuk döndürebilmek için yapıyoruz." dedi.

Uçakların havada birbirleri ile eşite yakın bir mesafede bulunduklarını, uçak firmalarını birbirinden asıl ayrıştıran noktanın yer operasyonları olduğunu anlatan Aycı, İstanbul Havalimanı'nın kendilerine sunduğu çok büyük imkanlarla çok kısa zamanda çok daha başka noktalar nasıl geleceklerini de rakamlarla dile getirdi. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 22
  • serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    ama sene sonu zarar açıklıyor. bu nasıl oluyor?
    Cevapla
  • TÜRKEŞÇİ 2 yıl önce Şikayet Et
    11.08.2021 17:29 Türk Hava Yolları (THY), sektörü derinden etkileyen koronavirüs salgını kaynaklı krize rağmen 2021 yılının ikinci çeyreğini 114 milyon dolar esas faaliyet karı ile tamamladı
    Cevapla
  • bülent 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu videoyu bütün Chp liler ve muhalifler dinlemeli..
    Cevapla
  • Elazigli 2323 2 yıl önce Şikayet Et
    Üzgünün bu lafi ettigim icin,ama demeliyim,tabiki ucar ve zirveye oynarsiniz.biz gurbetcilerin nerdeyse kanini emiyorsunuz yazin ulkemize bi tatile gelmek icin biletlere vurduğunuz astronomik fiyatlarla
    Cevapla
  • abdullah 23 2 yıl önce Şikayet Et
    geziciler ve onların destekçisi hdp ve chp boşuna kıçlarını yırtmıyorlarmış demek ki tasmalarını tutanlar bundan dolayı saldırtıyorlarmış.hoşt köpekler, köseler gelmeden ana vatanınız ermenistana ve yunanistana geri dönün.
    Cevapla
  • Halit 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne gerek var diyen gerici chp zihniyetine selam olsun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle