Körfez ülkeleri Blockchain’e sıcak bakıyor

Kripto para sektörü tüm dünyada yerini sağlamlaştırırken bir yandan da Orta Doğu ülkelerinin ilgisini çekiyor.

Körfez ülkeleri Blockchain’e sıcak bakıyor
Körfez ülkeleri Blockchain’e sıcak bakıyor
GİRİŞ 17.01.2022 10:30 GÜNCELLEME 17.01.2022 11:32

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan AL-Daar Investments'ın Ülke Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Halit Sönmez “Blockchain tabanlı dijital coinlerin küresel piyasalarda hacminin 2 trilyon doları bulmasıyla beraber birçok yatırım grubunun da dikkatini çekmeye başladı” dedi.

Bölgedeki ülkeler çoklukla devlet otoritesinin kuvvetle hissedildiği yapılar olduğundan ve rant gelirlerini dağıtıcı bir aygıt gibi görev yaptığından, teknoloji ve yatırım konuları da devlet girişimlerinden büyük ölçüde etkileniyor. Ayrıca kitleler açısından kripto para gibi yenilikçi bir oluşuma rağbet gösterilmesi, yine devlet teşviki ile hızlandırılabilecek bir durum teşkil ediyor. Bu yüzden Arap devletlerinin kripto para sektörüne olan ilgisi pazar açısından olumlu gelişmelere yol açabilir.

ORTA DOĞU VE KRİPTO PARA: KÖRFEZ KAYNIYOR

Finansal teknolojiler gün geçtikçe Arap ülkeleri tarafından benimseniyor. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt gibi finans sermayesinin güçlü olduğu ülkelerde hızlı bir ilerleme kat ediliyor. Nitekim Suudi Arabistan ve BAE, Aber adını verdikleri ortak bir dijital para girişiminde bulunacaklarını açıklamıştı. BAE, Dubai merkezli emCash adında bir dijital para ödeme sistemi de oluşturuyor. Ripple ise halihazırda Suudi ve BAE bankalarıyla anlaşma imzalamış durumda. Bu girişime Kuveyt’in de katılacağı duyuruldu.

Bu gelişmelere ek olarak BAE, kripto para sektörüne dair çeşitli yasal düzenlemelere de gitmiş durumda. Buna göre ülkedeki ICO’lar geleneksel şirketler ve devlet kurumları tarafından denetlenecek.

AL-Daar Investments'ın Ülke Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Halit Sönmez

AL-DAAR 2022’DE FINTECH YATIRIMLARINA AĞIRLIK VERECEK

Investment Promotion Authority(IPA) Qatar’ın oluşturduğu Fintech Summit’de konuşma yapan, Türkiye'de ağırlıklı yatırımları gayrimenkul olan Katar'ın önde gelen şirketlerinden AL-Daar Investments'ın Ülke Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Halit Sönmez, 2022 yılında fintech yatırımlarına öncelik vereceklerini belirtti.

Sönmez “Blockchain tabanlı dijital coinlerin küresel piyasalarda hacminin 2 trilyon doları bulmasıyla beraber birçok yatırım grubunun da dikkatini çekmeye başladı. Körfez’de henüz her ülkenin kripto borsalarının kurulmasına teşvik edici desteklerde bulunmadı. Bunun artık göz ardı edilemeyecek hacimlere ulaşması sebebiyle çok kısa süre içerisinde kurumsal oyuncuların pozisyonlarını alacağız” dedi.

“PROJESİ FİKRİ OLAN GENÇ GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLEYEN BİR FON OLUŞTURDUK”

Halit Sönmez, Al-Daar olarak IT ve sofware geliştiren şirketlere yatırım yapma hazırlığında olduklarını, projesi fikri olan genç girişimcileri destekleyen bir fon oluşturduklarını dile getirdi. Sönmez son olarak “Yakında token ve coin geliştiren yerli girişimcilere yatırım yapacağız. Daha şimdiden dünyanın önde gelen borsalarından olan, Houabi, Binance ve Kraken  ile ön anlaşma aşamasındayız,yatırım yaptığımız bu şirketleri, uluslararası ilişkilerimizi kullanarak bu borsalarda listeleyeceğiz.Şubat 2022’de yatırım yapacağımız ve projelerine finans sağlayacağımız Token markalarının isimlerini duyuracağız” diyerek yeni yatırımlarının müjdesini verdi.