Yeni Zonguldak- Kilimli yolu açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Zonguldak ile Kilimli ilçesi arasındaki yolculuk süresini 30 dakikadan 5 dakikaya düşürecek yeni Zonguldak-Kilimli yolunun 22 Ocak'ta açılacağını belirtti.

GİRİŞ 16.01.2022 17:20 GÜNCELLEME 16.01.2022 17:47
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Bakan Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Zonguldak-Kilimli Yolu Projesi'nin Türkiye'nin en önemli lojistik üslerinden birisi olan Filyos Limanı güzergahında yer aldığını anımsattı.

Zonguldak-Kilimli Yolu Projesi

Karaismailoğlu, proje ile yerleşim içinden geçen transit trafiğini yerleşim alanı dışına çıkardıklarını, trafik güvenliği, can ve mal emniyeti sağladıklarını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu

Karaismailoğlu, proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Toplam 6,5 kilometre uzunluğundaki bölünmüş yol, Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) kaplamalı yapıldı.

Proje kapsamında, 764 metre uzunluğunda Aslankayası Tüneli, 473 metre uzunluğunda Uzunkum Tüneli, 674 metre uzunluğunda Prof. Dr. Teoman Duralı Tüneli-2, 3 bin 92 metre uzunluğunda Prof. Dr. Teoman Duralı Tüneli-1 inşa edildi. Ayrıca, 457 metre uzunluğunda Karaelmas-1 ve Uzunkum köprülü kavşakları yapıldı" dedi.

''SEYAHAT SÜRESİ 30 DAKİKADAN 5 DAKİKAYA İNECEK'' 

Bakan Karaismailoğlu, Kilimli'nin ulaşım açısından önemli bir konuma sahip olduğunu belirterek, "Projenin tamamlanması ile hali hazırda Zonguldak-Kilimli geçişi için kullanılan şehir içi trafiği oldukça rahatlayacak.

Mesafenin kısalması ile de ekonomik olarak fayda sağlayacak. Zonguldak ile Kilimli ilçesine bölünmüş yol standardında ulaşımı sağlayacak proje ile güzergah 4,5 kilometre, seyahat süresi ise 25 dakika kısalacak.

Yol kesimi ve tünellerin açılmasıyla seyahat süresi 30 dakikadan 5 dakikaya inecek. Zamandan 22,4 milyon TL, akaryakıttan 2,1 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 24,5 milyon TL tasarruf sağlanacak" ifadesini kullandı.

Karaismailoğlu ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yolun 22 Ocak'ta açılacağını belirtti.

YORUMLAR 21
  • cevdet 2 yıl önce Şikayet Et
    samsun çevre yolu 15 yıldır yapılmadı hala bekliyor neden açaba
    Cevapla
  • Mizah 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimin umurunda. Milletin alım gücünü düşür devleti büyüt , müteahhitleri ihya et. Oyu onlardan alırsın artık.
    Cevapla
  • seçkin 2 yıl önce Şikayet Et
    kmin umrunda chpkk ye yine %25 oy veriliyor bu ülkede. önce vatana millete faydalı yerli ve milli insan yetiştirin.. yeni nesil chp zihniyetiyle yetişiyor.
    Cevapla
  • Amasyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Mükemmel maşallah darısı amasyamıza hastane kavşağı
    Cevapla
  • Memoli 2 yıl önce Şikayet Et
    Yapılan işin büyüklüğüne güzelliğine bak, kartpostal olsa duvarıma asarım. Bizim yaptığımız işlere sizin hayalleriniz bile yetişemez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle