SGK'dan milyonları ilgilendiren yenilik! 22 Ocak'ta başlıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), vatandaşların aklına takılan bütün soruların sosyal güvenlik uzmanları tarafından cevaplanmasını sağlayacak yeni program hayata geçirdi.

SGK'dan milyonları ilgilendiren yenilik! 22 Ocak'ta başlıyor
SGK'dan milyonları ilgilendiren yenilik! 22 Ocak'ta başlıyor
GİRİŞ 15.01.2022 11:09 GÜNCELLEME 15.01.2022 12:31
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), vatandaşın doğru ve birincil kaynaktan bilgiye ulaşmasını sağlamak için yeni bir çalışmaya imza attı.

Bu kapsamda, yaşlılık aylığı, malullük, hastalık hali, analık hali, iş kazası, meslek hastalığı, isteğe bağlı sigorta kolları, emeklilik, ölen sigortalının hak sahipleri, yurt dışı işlemleri, primsiz aylıklar, emeklilikten sonra tekrar çalışma, Genel Sağlık Sigortası ve çalışma hayatı ile ilgili tüm sorulara ve daha fazlasına sosyal güvenlik uzmanları cevap verecek. Program da zaman zaman vatandaşlara da mikrofon uzatılarak sosyal güvenlik hakkında doğru bilinen yanlışların da gün yüzüne çıkması sağlanacak. Kaynağından gelen doğru bilgi ise anında kolay ve anlaşılır bir şekilde izleyici ile buluşacak.

Yeni programın ismi için anket düzenlendi

Sosyal medya platformlarında yayımlanacak yeni programın ismi için anket düzenlendi. Vatandaşlar, SGK'ya Sorun, Bir Soru Bir Cevap, Sosyal Güvenlik Saati, Bir Bilene Soralım olarak belirlenen bu dört isimden birini seçecek. Yapılacak anket sonrasında en çok oyu alan isim programa adını verecek. Anket sonrasında ise program SGK Youtube sayfasında ve sosyal medya sayfalarında yayımlanacak.

Anket sonucunun perşembe günü belli olması bekleniyor. SGK sosyal medya hesaplarından her hafta cumartesi günü paylaşılacak yeni programın ilk bölümü ise 22 Ocak Cumartesi günü yayımlanacak.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • ahmett 2 yıl önce Şikayet Et
    bu uygulamayı tüm kurumlarda uyguladılar, güzel fikir
    Cevapla
  • anne esnaf 2 yıl önce Şikayet Et
    ben bağkurumu yatiramiyorum bu yüzden raporlu ilaclarimi şeker ilacimi kollestrol ve b12 kuvatir ilaclarimi alamiyorum dişimi bile cektiremiyorum yazıklar olsun bukadar düştük ölelim suriyeliler bizden rahatlar kendi memleketimizde istedikleri gibi ilac doktor var emirlerimde
    Cevapla
  • Soner 2 yıl önce Şikayet Et
    Ha söylemeyi unuttum 56yasinfayim emeklilik geldi geçti ömrüm biz ne zaman emekli olacağız oluncemi
    Cevapla
  • Soner 2 yıl önce Şikayet Et
    Valla onu bunubilmem 4aliyim1350gunluksigortam vardı inşaat larda çalıştım çalıştığım yerler sigortami yatirmadiginfan 1aylik calismami2yada3gungostermisler bilgisayar çıkınca 300gunumude çaldılar 1050gun sigortalı gozukuyom emeklide olamiyom çalışamıyorum da yaslisin diye iş vermiyorlar bir gelirimde yok ne olacak bizim halimiz selamlar
    Cevapla
  • ahmet1 2 yıl önce Şikayet Et
    çalışırken aklın neredeydi, kontrol ettirmek aklına gelmedimi, suçuna kılıf arama
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    ıscı emeklılerıne yuzde 25 zam verıldı neden en az zam ıscı emeklısıne verıldı bu soruya cevap versın program
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle