Adımlar hızlandı! Rotayı Türkiye'ye çevirdiler

Salgınla birlikte Avrupa'nın uzak ülkelerden ürün tedariki konusunda değişen algısı, ülkeleri daha yakın pazarlarda tedarik merkezi aramaya yönlendirdi.

Adımlar hızlandı! Rotayı Türkiye'ye çevirdiler
Adımlar hızlandı! Rotayı Türkiye'ye çevirdiler
GİRİŞ 15.01.2022 09:29 GÜNCELLEME 15.01.2022 09:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dünyada küresel ticaret zincirinin kırıldığı salgın döneminde Türkiye önemli bir tedarik merkezi olarak görüldü. Böylece pek çok sektör üretim ve tedarik konusunda rotayı Türkiye'ye çevirdi. Yeni tedarikçi ülkelerin hız kazanmasıyla birlikte Türkiye'nin tasarım ve inovasyonla üretime devam ederek öne geçebileceği ifade ediliyor.

Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) Onursal Başkanı Bülent Aymen, en önemli ihracat pazarlarından biri olan Avrupa Birliği'nde (AB) başta Polonya olmak üzere Romanya, Bulgaristan, Fas ve Cezayir'in hızla büyüdüğünü kaydetti. AB'nin destekleri ve finansman erişimi avantajları nedeniyle söz konusu rakip ülkelerin Türkiye'nin önünü kesebileceğini belirten Aymen, ihracattaki başarının devam etmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi.

'İVMEYİ KORUMALIYIZ'

Salgın başlangıcıyla Türkiye lehine kırılan tedarik zincirinin yeniden Uzak Doğu'ya yönelebileceğine dikkat çeken Aymen, "Yakaladığımız ivmeyi korumamız gerekli ve bunun için ihracatçılar olarak Ar-Ge, inovasyon ve markalaşmanın öneminin farkındayız, bu konuda firmalarımızı uzun vadeli satış-pazarlama stratejileri geliştirmek konusunda motive etmek zorundayız" diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • VATANDAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    Salgin türkıyeyı yırmı yildir sarmiş bu tek adam tam bır salgindir bundan kötü salgin yoktur bu hastalik toplumu oyuncak etı
    Cevapla