Fas, Türkiye'nin kapısını çaldı: İşte istedikleri yeni nesil silah

Fas basını ve Tactical Report haberine göre Fas, Türkiye’den yedi adet hücumbot ve bir adet ADA sınıfı korvet almak için müzakere masasında.

Fas, Türkiye'nin kapısını çaldı: İşte istedikleri yeni nesil silah
Fas, Türkiye'nin kapısını çaldı: İşte istedikleri yeni nesil silah
GİRİŞ 14.01.2022 16:15 GÜNCELLEME 14.01.2022 16:15
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Fas basınından Far-Maroc’un iddiasına göre Fas, Türkiye’den yedi adet Kılıç sınıfı hücumbot ve bir adet Ada sınıfı korvet alımı için masaya oturdu.

Öncelikle Tactical Report tarafından yansıtılan haber daha sonrasında Fas askeri kaynaklarına yakın Far-Maroc tarafından da teyitlendi. Far-Maroc’un Fas savunma haberleri için son derece güvenilir bir kaynak olduğu belirtilebilir.

İddialara göre müzakereler Ekim 2021’de başladı. Olası anlaşmanın bedeli 222 milyon dolar olarak belirtiliyor.

Kılıç-II Sınıfı Hücumbot/P 333 (Tufan)

UKRAYNA VE PAKİSTAN’IN ARDINDAN FAS

Eğer iddialar teyitlenir ve satış gerçekleşirse Fas; Pakistan ve Ukrayna’nın ardından Türkiye’den MİLGEM ADA sınıfı korvet ihraç eden üçüncü yabancı ülke olarak tarihe geçecek.

Fas’ın tedarik etmek istediği hücumbotların Kılıç-II sınıfı olacağı da iddia ediliyor. Far-Maroc, teslimatların 2022’nin ikinci yarısında başlayacağını dahi yansıtıyor.

Türkiye’nin envanterinde ise 9 adet Kılıç I/II sınıfı hücumbot yer alıyor. Kılıç sınıfı hücumbotlar diğer sınıf gemilerden tonaj olarak daha büyükler.

Hücumbotlarda kullanılan silah sistemleri 76/62mm baş topu, çift namlusu 35mm’lik uçaksavar topu (Kılıç sınıfında çift namlulu 40mm’lik top vardır), Harpoon gemisavar füzesi ve Stinger füzesi şeklindedir.

Kılıç-II Sınıfı Hücumbotlar

Boyutlar (Boy-En-Draft) : (62,4 x 8,6 x 2,82) mt
Deplasman Tonaj : Tam yük : 548 t.
Ana Tahrik : 4 MTU Dizel / 4 Pervane
Seyir Siası / Sürati : 30 kts / 1050 nm – azami sürat:39,7 kts
Personel : 7 Subay / 21 Astsubay / 13 Uzman Erbaş, 4 Erbaş/Er

KAYNAK: SAVUNMASANAYİST
YORUMLAR 34
  • Hakkı 2 yıl önce Şikayet Et
    Fas kim için silahlanıyor? Cezayir için , peki bu iki devletten hangisi tarih boyunca bize destek olmuş? Tabi ki Cezayir , biz kime silah satıyoruz? FAS , ALLAH akıl fikir versin.Stratejik akıl yok , herşey para olmuş.
    Cevapla
  • cerrah 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahım biz Reisten razıyız sende razı ol, ümmeti muhammede hizmet yolunda Reisimize ve hak davasını güden insanımıza yardımını esirgeme, iç ve dış küffara karşı bizi akıllı ve güçlü kıl, senin düşmanlarını alt etmek için sefere talibiz, onlara layık gördüğün cezayı uygulamak için bizi memur kıl, bizlere sana layıkıyla kulluk yapabilmeyi nasip et. Amin.
    Cevapla
  • memo 2 yıl önce Şikayet Et
    nerden nereye,dun bayragimizi gondere cekecek ip bulamiyorduk,simdi hucumbot,siha,atak daha nice teknolaji uretiyoruz,yasa REIS yasa,catla ke mal catla.
    Cevapla
  • İlker 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Arkadaşlar araştırdılar aynı ist.daki arıtma tesisi gibi boyle bir üretime de ihtiyaç yok.yok yani vatandaşın daha öncelikli ihtiyaçları var vatandaş aç, gelince tören ile hepsini kapatacağız, sadece ekmek, birde Ebu Cehil gibi zorda kaldığında yenilebilecek helvadan heykel fabrikası yapacağız, put değil haa sanat ve gıda ikisi bir arada. eko-chp
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Almakta zorlandığımız, temin edemediğimiz techizatı şimdi dünya pazarında yer edinip satıyorum. Çok şükretmek, hamd etmek lazım.
    Cevapla
  • Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Çeeeeek ağam Fas’a bol yağlı bir hücumbot çeeeek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle