Erdoğan Katar'ı işaret etti: Çiftçiye gübre desteği gelecek

Gübre fiyatının son bir yılda dört kat artması nedeniyle zor günler geçiren çiftçilere destek gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan sorunun çözümü için Katar'ı işaret ederken, AK Parti kaynakları da "Katar'dan güzel haberler bekliyoruz" dedi.

GİRİŞ 14.01.2022 07:24 GÜNCELLEME 14.01.2022 10:24
Bu Habere 236 Yorum Yapılmış

Dünyada devam eden gübre krizi, Türkiye'yi de olumsuz yönde etkiliyor. Döviz kaynaklı fiyat artışları nedeniyle çiftçiler gübreye erişmekte zorluk yaşıyor.

Çiftçilerin yaşadığı sıkıntılar bugüne kadar teşkilatlar aracılığıyla da AK Parti Genel Merkezi'ne iletiliyordu. Konunun, geçtiğimiz hafta yapılan AK Parti il başkanları toplantısında da gündeme geldiği belirtildi.

Bazı il başkanlarının, bölgelerinde, çiftçilerin gübre konusunda sıkıntı yaşadığı ve hükümetten destek beklediği konusundaki görüş ve taleplerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiği öğrenildi.

KATAR'DAN GÜZEL HABER BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, talepleri dinledikten sonra "dünyanın en büyük gübre üreticilerinden olan Katar'la yakın dönemde bir görüşme gerçekleştireceğini" ifade ettiği aktarıldı.

Yakın bir zamanda bu konuda atılacak adımlara ilişkin izlenecek yol haritasının da açıklanacağı belirtiliyor.

"ÇİFTÇİMİZİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ"

AK Parti kurmayları "Katar dünyanın en büyük gübre üreticisi. Oradan güzel bir haber bekliyoruz. İyi şartlarda gübre alınıp piyasaya verilebilir. Daha indirimli ya da mevcut fiyatlarının altında da destek sunulabilir. Bu durum piyasayı rahatlatır. Çiftçilerimizi bu dönemde desteklemeye devam edeceğiz. Onları yalnız bırakmayacağız" değerlendirmesini yaptı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ / EBRU KARATOSUN
YORUMLAR 236
  • Samsunlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu sene üretim olmayınca gelecek sene vay halimize.bir torba gübre 80 TL den 450 TL ye çıkmış bir ay sonra çayırlıklara gübre atılması lazım kimse o paraya alıp atamaz.Bir çuval besi yemi 250 TL benim ahırda iki kurbanlığım var ama bir gram yem alıp veremedim.geçinemiyoruz ki 2018 den buyana hayvana nasıl verelim...Rabbim yardımcımız olsun ama sonumuz iyi değil...
    Cevapla
  • Gadir İnanır 2 yıl önce Şikayet Et
    Gübrenin tonu 180-200 dolar Rusya'da , çiftçiye destek çok görüyorsunuz
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu sene her mahsul az çekilecek maliyetten korkan çiftçi üretimi yarıdan daha azaltıyor buda çok büyük kitliga sebebiyet verir sonra fırsatçı mal saklıyorlar demeyin olmayan malın nesini saklayacak
    Cevapla
  • Diriliş 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Cumhurbaşkanım.emeklilere Avrupa'da olduğu gibi yaz tatili parasi desteği verin.hem bu krizde yasli insanlarimizi mutlu edelim.bu benim bir fikrim.yaslilar kaplicalara gitmek sicak suya girmek faydalanmak istiyorlar. En az 15 gun olmalı termal su ozaman vücuda faydası olur.bunu yaparsak seçmenlerimizi çok sevindiririz. turizmci olduğum için bunu görüyorum.otellerlede anlasilabilir.yazin zaten termal tesisler sakin oluyor.
    Cevapla
  • Seyfi Cakir 2 yıl önce Şikayet Et
    Hersey bitti senin tatil paran kaldi
    Cevapla
  • Gani 2 yıl önce Şikayet Et
    Dayı sen yanlış habere yorum yazmışsın,çiftçi diyor, gübre diyor,katar diyor dayı
    Cevapla
  • Vatan h a i ni 2 yıl önce Şikayet Et
    bizimkiler vatan haini gibi her şeyi astronomik şekilde fiyatlandırıyor. hainlik den başka bişey değil.
    Cevapla
  • ayas 2 yıl önce Şikayet Et
    malasef çok geç kalındı gübresiz ektik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle