Savunma sanayinde yerli atağı

Yerli savunma sanayi 2021 yılındaki çalışmalarıyla başarılı bir ivme elde etti. Türk savunma sanayinde ilklere imza atan ve Türkiye’nin öncü simülatör üreticileri arasında yer alan SANLAB, ASELSAN Konya ile birlikte geliştirdiği Türkiye’de bir ilk olan gerçek zamanlı test sistemleri teknolojisi ile milyonlarca dolarlık ithalatın önüne geçti.

Savunma sanayinde yerli atağı
Savunma sanayinde yerli atağı
GİRİŞ 13.01.2022 17:23 GÜNCELLEME 14.01.2022 09:14
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türk savunma sanayi, 2021 yılında yürüttüğü faaliyetlerle güvenlik güçlerine yeni araç ve ekipmanlar kazandırmaya devam etti. 2021 yılında savunma ve havacılık sanayi yeni ihracat rekoru kırarken, ihracat yapılan ülke sayısı 170'e, satılan ürün çeşidi 228'e çıktı. Yerli savunma sanayinin gelişmesine büyük katkı sunan SANLAB, Türk savunma sanayinin lider kuruluşu ASELSAN ile yerli savunmanın gelişmesinde mihenk taşı görevini yürütüyor. Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG’a da simülasyon geliştiren SANLAB, ASELSAN’ın desteğiyle geliştirdiği yurt dışından alımı yapılan ve ihracat lisansına tabi 6 Eksenli Hareket Platformu’nu millileştirerek Türkiye’nin bu konudaki dışa bağımlılığını ortadan kaldırıyor.

YERLİ ÜRÜN İLE SAVUNMA SANAYİ ESNEKLİK KAZANIYOR

Yıllarca dış kaynaklı ekipman alımı sürecinde dışa bağımlılığımızın teknik riskler taşıması ile beraber ülke ekonomisi için de kayıp olabildiğini belirten ASELSAN Konya Genel Müdürü Bülent Işık, “Ülkemizin millileşme ve yerlileşme hamlesinin hayata geçirilmesinde sektörümüzde yer alan her kurum, kuruluş ve yöneticinin üzerine düşeni yapmaya çalışması ile birlikte bunun güncel kalması ve kültür haline gelmesine yönelik çaba göstermesi de elzemdir. Bugün geldiğimiz noktada SANLAB mühendisleri tarafından geliştirilen simülatör, bu bağımlılığı bitirmek ile birlikte müşteri isteklerine göre konfigürasyon belirleme, revizyon yapma ve geliştirme esnekliği de kazandırmıştır” dedi.

Üretim süreci içerisinde zaman ile yarışılırken çıkan herhangi bir problemin giderilmesinde günlerce bekleme devrinin ortadan kalktığının altını çizen Işık, “Yerli firmaların mücadelesi ile servis desteği aynı gün içerisinde alınabilir hale geldi. Bu kapsamda SANLAB’a milli ve yerli duruşu ile göstermiş olduğu bu çabadan ve ASELSAN Konya yapılanması sürecinde bizlere verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

YABANCI MENŞEİLİ ÜRÜN YERİNE YÜZDE 100 YERLİ ÜRÜN KULLANILACAK

Proje geliştirme sürecinde ASELSAN Konya’nın desteğini şirket olarak her zaman hissettiklerini kaydeden SANLAB Kurucu Ortağı Salih Kükrek, “ASELSAN Konya bize inandı ve bizi ciddi manada destekledi. Geliştirdiğimiz platform ile artık savunma sanayinde yabancı menşeili teknolojilerin yerine yüzde yüz yerli ve milli kaynaklarla geliştirdiğimiz teknolojimiz kullanılacak. Yüksek teknoloji alanında milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz. ASELSAN Konya’nın paydaşı olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Yerli savunma sanayinin gelişmesinde 6 Eksenli Hareket Platformu kilometre taşlarından biri olacaktır” dedi.

SAVUNMA SANAYİ İÇİN DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİ OLACAK

Savunma sanayinin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda geliştirilen 6 Eksenli Hareket Platformu, hava, deniz ya da kara araçlarında yaşanan titreşim ve ivmelerin yüksek hassasiyet ve gerçeklikte simüle edilmesini sağlıyor. Platformun, askeri test alanlarında yüksek dayanımıyla prototip maliyetlerini büyük ölçüde düşüreceği belirtilirken, Ar-Ge sürelerinin kısaltılmasında da etkin bir rol alacağı öğrenildi. 6 Eksenli Hareket Platformu savunma alanı haricinde havacılık, otomotiv gibi birçok farklı alanda kullanılabiliyor.

SANLAB’A BAŞARISINDAN DOLAYI BÜYÜK ÖDÜL

Öte yandan, Türkiye’nin lider simülasyon ve robotik şirketi SANLAB, 6 Eksenli Hareket Platformu projesi kapsamında ASELSAN Konya ve ASELSAN Ankara fabrikalarındaki çalışmalarından dolayı IDEF’21’de ASELSAN tarafından ‘Millileştirme Teşekkür Belgesi’ne layık görülmüştü.

YORUMLAR 6
  • Ömer GÜRLEYEN 2 yıl önce Şikayet Et
    Hey Maşa'Allah
    Cevapla
  • Hızır İlyas HASTA 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah nazarlardan korusun sizleri KAHRAMANlar Amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnn
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 2 yıl önce Şikayet Et
    "..milyonlarca dolarlık ihracatın önüne geçti." Bu ithalatın önüne olacaktı.
    Cevapla
  • Ömer GÜRLEYEN 2 yıl önce Şikayet Et
    Îthalat demiş zaten,belki 2.bir yazıda yanlış vardır
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah Başarılarınızın Devamını Diliyorum Amin ❤️❤️❤️
    Cevapla
  • Serafettindemir 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun sizlerden, yolunuz açık ve daim olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle