Dünya Altın Konseyi'nden 2022 altın öngörüsü!

Dünya Altın Konseyi (WGC), faiz artırımları yaşansa da altına olan talebin devam etmesini bekliyor.

Dünya Altın Konseyi'nden 2022 altın öngörüsü!
Dünya Altın Konseyi'nden 2022 altın öngörüsü!
GİRİŞ 13.01.2022 13:40 GÜNCELLEME 13.01.2022 13:40
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Dünya Altın Konseyi (WGC) kısa vadede altın fiyatın küresel merkez bankalarının para politikalarını sıkılaştırmalarına reaksiyon verebileceğini, ancak bir koruma faktörü olarak altına talebin devam edeceğini bildirdi.

WGC bugün yayınladığı "Altın Görünüm 2022" raporunda, faiz artırımlarının altın için ters rüzgarlar yaratabileceğini, ancak tarihe bakıldığında bu etkilerin sınırlı kalabileceğinin görüldüğünü belirtti.

Altın fiyatının 2022'de karşı karşıya kalabileceği iki önemli ters rüzgarı yüksek nominal faiz oranları, güçlü ABD Doları olarak sıralayan WGC, bu negatif etkileri telafi edecek destekleyici faktörleri de yüksek ve ısrarcı enflasyon, COVID ve jeopolitik gerilimlerle ilişkili piyasa oynaklığı, merkez bankaları ve mücevher gibi diğer sektörlerden güçlü talep olarak saydı.

YORUMLAR 12
  • ziyacan 2 yıl önce Şikayet Et
    bütün bu haberlerin tek gayesi doları altın karşısında güçlü tutabilmek..
    Cevapla
  • merve 2 yıl önce Şikayet Et
    bakın şuraya 1/ 2/ 3/ çizgi çiziyorum, ben yatırımım gümüşe yapıyım, gümüş alır başını gider, ben yatırımı tenekeye yapıyım, teneke fiyatları alıp başını gider... :) :)
    Cevapla
  • huzur 2 2 yıl önce Şikayet Et
    bu islam memiş denilen biri var Allah aşkına o adama inanmayın kim bu adamın peşinde gidenlerin hemen hemen hepsi zarar etmiş
    Cevapla
  • Malatyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Tanidigim bir cok ekonomist altin onsunun 5000 gececegini soyluyor,dolar sonucta karsiliksiz basilan bir para,eninde sonunda balon patlayacakti oda bu seneye nasipmis,
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bankaların kiralık kasalarında 20 milyar dolar,35 milyar euro,3200 ton altın var, piyasa değeri : 3 TrilyonTL,piyasaya girse dolar 5 Türk Lirasına düşer,Devlet enerji şirketi kursun bütün halkımızı ortak etsin yeşil enerjiyede geçmiş oluruz.200 milyon panelden oluşan devasa bir enerji kaynağı 60.000 MW gücünde Temiz enerji veya Rüzgar, panel başına 250 usd bozdurulacak, aylık bir kişi en fazla 10.000 TL kar elde edebilecek kadar alabilecek .Devletimiz 30 yıl boyunca halkımıza kar payı dağıtsın faizsiz,Faize bulaşmak istemeyen kardeşlerimde faydalanır. Büyük bir çağ başlatmış olursunuz ekonomide. Rusya ya Elektrik üretmek içinde yılda 16 milyar dolarımız Kömür, Doğalgaz alımı için gitmez.
    Cevapla
  • Abdulhamit Fatih# 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun yazı için... Kardeşim bu yazını her yere yaz lütfen Allah için... Ben paramı vadeli kura yatırmak istemiyorum... Devlete yardım etmek istiyorum... Allah için... Benim gibi onbinler var...
    Cevapla
  • Emin. 2 yıl önce Şikayet Et
    Hasan bey mesleğini merak ettim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle