Dünya devinden Türkiye hamlesi! Sevindiren karar

Türkiye'de 1999'dan beri üretimi bulunan, Almanya'nın dünyaca ünlü giyim markası Hugo Boss, özellikle Avrupa pazarlarında kendisine rekabet avantajı sağlayan İzmir'deki fabrikasını büyütme kararı aldı.

Dünya devinden Türkiye hamlesi! Sevindiren karar
Dünya devinden Türkiye hamlesi! Sevindiren karar
GİRİŞ 13.01.2022 12:18 GÜNCELLEME 13.01.2022 12:21
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye'de uzun vadeli bir yatırımcı olan dünyaca ünlü giyim markası Hugo Boss, fabrikasını büyütürken, bu yılın sonuna kadar üretim, tedarik zinciri, insan kaynakları ve üretim yönetimi gibi birçok farklı alanda 1.000'e yakın yeni iş oluşturmayı planlıyor.

YENİ YATIRIMLARIN ADRESİ TÜRKİYE OLDU

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde küresel tedarik zincirinde yaşanan değişim sonrası "tedarik avantajı ve esnekliği" özelliğiyle öne çıkan Türkiye, "yakın tedarik" yaklaşımı benimseyen Almanya merkezli Hugo Boss'un da yeni yatırımlarının adresi oldu.

TEDARİK ZİNCİRİNDEKİ DEĞİŞİM ETKİLİ OLDU

Kovid-19, küresel tedarik zincirinde değişimleri beraberinde getirirken, Uzak Doğu ülkelerinden tedarik sağlayan birçok Avrupalı şirket, üretim gecikmeleri, artan navlun maliyetleri ve konteyner krizi nedeniyle tedarik için Türkiye gibi daha yakın ve istikrarlı merkezlere yöneldi. Şirketler, bu doğrultuda yatırımlarının rotasını da Türkiye'nin başını çektiği ülkelere çevirdi.

Hügo Boss İzmir Fabrikası

PEK ÇOK ULUSLARARASI ŞİRKET TÜRKİYE'YE YÖNELDİ

Gıda, ilaç, mobilya, elektronik ve paketleme gibi alanlarda faaliyet gösteren pek çok uluslararası şirket, coğrafi konumu, güçlü lojistik altyapısı ve nitelikli iş gücü gibi özellikleriyle öne çıkan Türkiye'ye yeni yatırım planlarını açıklarken, söz konusu şirketler arasında Türkiye'de 1999 yılından bu yana üretim yapan Almanya'nın dünyaca ünlü giyim markası Hugo Boss da bulunuyor.

AA muhabirinin Hugo Boss yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Türkiye'de uzun vadeli bir yatırımcı olarak 1999 yılından bu yana İzmir'de kendi üretim tesisini işleten Hugo Boss'un Türkiye'deki fabrikasında 3 bin 600 civarında çalışanı bulunuyor.

HUGO BOSS İzmir’e "Yılın Çalışan Gelişimi Programı" birinciliği ödülü

İZMİR'DEKİ ÜRETİM TESİSİ, AVRUPA PAZARLARINDA REKABET AVANTAJI SAĞLIYOR

Hugo Boss, 2022 sonuna kadar üretim, tedarik zinciri, insan kaynakları ve üretim yönetimi gibi birçok farklı alanda 1.000'e yakın yeni iş yaratmayı planlıyor.

Tedarik zincirinin çeviklik ve esnekliğine büyük önem veren şirkete, İzmir'deki üretim tesisi, özellikle Avrupa pazarlarında rekabet avantajı sağlıyor.

Avrupa, Hugo Boss için kilit bir pazar olurken, şirketin toplam satışlarının yüzde 60'ı Avrupa'da gerçekleşiyor. Buna karşın şirket, bugün itibarıyla global ürün tedarikinin yüzde 40'ından fazlasını EMEA (Avrupa, Orta Doğu, Afrika) bölgesinden karşılıyor. Dolayısıyla pazarlara halihazırda yakın olan şirkete salgın dönemi boyunca yardımcı olan bu durum, gelecek yıllarda da önemini sürdürecek.

ŞİRKET, GELECEK DÖNEMDE YAKIN TEDARİK YAKLAŞIMINI GÜÇLENDİREREK SÜRDÜRECEK

Bu arada, yakın tedarik kavramı, sektörün uzun süredir üzerinde durduğu bir uygulama olurken, kapasite sıkıntıları, global lojistik altyapısındaki darboğazlar ve global talepteki artıştan ötürü son aylarda bu kavramın popülaritesinin daha da arttığı belirtiliyor.

Hugo Boss'un İzmir fabrikasının genişletilmesi kararı, sadece son dönemde yaşanan tedarik zinciri sorunlarına cevap olarak alınmasa da bu durumun göz önünde bulundurulduğu kaydedildi.

Hugo Boss, gelecek dönemde yakın tedarik yaklaşımını güçlendirerek sürdürecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Emekli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizden 4-TL alacakalr 100-TL satacaklar. Bize sadece İşçilik kalacak. vay anasına, Yakınlarınızda Hiç Hugo Boss elbisesi olan birilerini tanıyormusunuz. En Kapitalist ve faşist Giğim Markası
    Cevapla
  • Zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    "Hugo Boss bu tarihte partinin paramiliter SS ve SA birlikleri ile Hitler Gençliği'nin üniformalarını dikmeye başladı. Hugo Boss bu üniformaları üreten tek firma değildi. Firma 1938'den itibaren ordu üniformalarını da dikmeye başlayarak çok para kazandı." Yani geçmişi Faşist olan bir marka . Ben demiyorum Deutsche Welle (DW ) diyor.
    Cevapla
  • Gizmo 2 yıl önce Şikayet Et
    Dışarıda Hugo burada lcwaikiki Bu markalar Türkiye de kaliteyi çok düşük tutuyor bizimkiler de buna dahil
    Cevapla
  • Yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    Sende bu markalardan alma git Paris’ten ,İtalya’ya giyin . Birisi Türkiye ye yatırım yapsa bu düşünce hortluyor yazık siz nasıl kimsiniz.
    Cevapla