Trabzon'dan 1 yılda dev ihracat! Bölgenin 53'lük payını tek başına alıyor

Trabzon'dan 2021 yılında 1 milyar 184 milyon dolara yakın ihracat gerçekleştirildi. Doğu Karadeniz illerinin birincisi olan şehir, bölge ihracatının yüzde 53'ünü gerçekleştiriyor.

Trabzon'dan 1 yılda dev ihracat! Bölgenin 53'lük payını tek başına alıyor
Trabzon'dan 1 yılda dev ihracat! Bölgenin 53'lük payını tek başına alıyor
GİRİŞ 12.01.2022 23:51 GÜNCELLEME 13.01.2022 00:02
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Trabzon'dan 2021 yılında gerçekleştirilen ihracat 1 milyar 183 milyon 889 bin 624 dolar oldu.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon'dan geçen yıl gerçekleştirilen ihracatın önceki yıla göre yüzde 11 artışla 1 milyar 183 milyon 889 bin 624 dolara yükseldiğini belirtti.

Doğu Karadeniz illeri içinde ihracatta ilk sırada yer alan Trabzon'un, bölge ihracatının yüzde 53'ünü tek başına gerçekleştirdiğini bildiren Kalyoncu, en fazla ihracat yapılan sektörlerin sırasıyla fındık, yaş meyve sebze, su ürünleri, otomotiv endüstrisi yedek parçası ile savunma sanayisi olduğunu aktardı.

Trabzon Limanı

Trabzon'dan 27 sektörde 131 ülkeye ihracat gerçekleştirildiğini ifade eden Kalyoncu, şunları kaydetti:

"En fazla ihracat yapılan ülkeler sırasıyla İtalya, Rusya Federasyonu ve Almanya oldu. Bu dönemde İtalya'ya ihracat yüzde 59 artışla 288 milyon dolara, Rusya Federasyonu'na yüzde 8 artışla 197 milyon dolara ve Almanya'ya yüzde 16 artışla 145 milyon dolara yükseldi. Trabzon'dan Avrupa Birliği ülkelerine ağırlıklı olarak fındık ihraç edilirken, ikinci sıradaki Rusya Federasyonu'na yaş meyve sebze ve balık satıldı. İhracatta tarım ürünleri ağırlıkta olmasına rağmen son yıllarda sanayi ürünleri ihracatı da her geçen ay önemli hacme ulaşarak artış trendini sürdürdü."

Kalyoncu, Trabzon'un ihracatının 1 milyar doların üzerine çıkmasının büyük bir başarı olduğunu vurgulayarak, 2022'de daha büyük bir ivmeyle ihracatta artış kaydedileceğine inandığını aktardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 25
  • ANADOLU 1453 ! 2 yıl önce Şikayet Et
    Birlik beraberlik dayanışma ve kardeşlik içerisinde olalım.... Kıskanmayalım birbirimizi gelin canlar bir olalım... Önce komşumuzu sonra kendimizi düşünelim... Bu ülkenin hepimize ihtiyacı var... Her şey Vatan için.
    Cevapla
  • Sebahattin 61 2 yıl önce Şikayet Et
    TRabzon ' un T ' si Türkiye' mizin T' sidir. Türkiye' mizin bekçisi olmayı bir görev kabul ediyoruz... Bize Her Yer TRabzon........
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Memlekette 16 il dışında devlete verdiklerinden fersah fersah fazlasını alıyorlar. Şehitlerimiz için ayrı ayrı özel kalkınma projeleri uygulanmalıdır.
    Cevapla
  • Sami 2 yıl önce Şikayet Et
    Kk ye oy verin hepsini yapacak.
    Cevapla
  • WizyonTele 2 yıl önce Şikayet Et
    Karadeniz uşağı sıkı bağlar kuşağı sandalda balık avlar nede kaldın Fadimem Uy Uy. Hükümet devletin bütün imkanlarını Karadenizlilerin önüne dökerse birde havuz medyasında yalan haber dizerse yalovayı geçer çukuranbar mancılar derneğinide.
    Cevapla
  • Emekli 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet Hemen Trabzon-Ankara-İstanbul YHT raylarını döşemeliyiz. çıbık nerdesiniz Hükümetin % 78 i karadenizli olan bakanlar ve brükratlar.
    Cevapla
  • Hasip 2 yıl önce Şikayet Et
    Güzel söze ne denir. Biraz daha Artvin hatta ordan Ardahan Kars ta Türkistana... olacak inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle