Ulusal Yapay Zeka Stratejisi Yönlendirme Kurulu ilk toplantısını yapacak

Ulusal Yapay Zeka Stratejisi Yönlendirme Kurulunun ilk toplantısı, 13 Ocak Perşembe günü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında gerçekleştirilecek.

Ulusal Yapay Zeka Stratejisi Yönlendirme Kurulu ilk toplantısını yapacak
Ulusal Yapay Zeka Stratejisi Yönlendirme Kurulu ilk toplantısını yapacak
GİRİŞ 12.01.2022 21:30 GÜNCELLEME 12.01.2022 21:32
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşecek toplantıda Türkiye'nin yapay zeka alanında atacağı adımlar ele alınacak.

Kurul öncesinde Oktay başkanlığında bugün hazırlık toplantısı düzenlendi. Toplantıda Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının iş birliğinde ve ilgili tüm paydaşların etkin katılımıyla hazırlanan Ulusal Yapay Zeka Stratejisi, "Dijital Türkiye" vizyonu ve "Milli Teknoloji Hamlesi" doğrultusunda hazırlanmıştı.

"Müreffeh bir Türkiye için çevik ve sürdürülebilir yapay zeka (YZ) ekosistemiyle küresel ölçekte değer üretmek" vizyonuyla belirlenen stratejinin odağında kaliteli veriye erişim, ortak altyapıların kullanımı ve ileri becerilerin kazandırılması yer alıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Türk Vatandaşı 2 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyi kurullar mı yönetecek?
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar Coinlerde Milyarlarca dolar kaybediyor.Paralar buharlaşıyor sistemde. Devletimiz bütün dünyadaki bu coinlerdeki dönen paralara Devlet Garantisi ile talip olmalı.Türk Coin veya yeşil Enerji Coin Helal Coin hisse senedi çıkarmalı.çok kolay değişim olmalı.Garanti verilmeli Tether gibi Dolar fiyatına bağlanmalı veya Altına bağlanmalı.Dolar piyasada tedavülde dönmeyecek ve Dolar 1 TL'ye düşer.Bu paralarla Yeşil Enerjiye veya Organize Sanayilere veya ortak edilmeli. İnsanlar Kar payı almalı. 1 Trilyon usd(14 Trilyon TL)bir hacimden yatırımdan bahsediyorum.
    Cevapla
  • Küresel rezerv 2 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl karşılayacak butun dünya coinlerini nasıl takip olacak biz kendi içimizdeki dolarcilari bir cozsek bize yine yetecek nasıl bir matematik hesabı anlamış değilim hepsini nasıl karşılayacak?
    Cevapla