EPDK harekete geçti! Faturalar mercek altına alındı

EPDK, 1 Ocak'tan itibaren geçerli elektrik tarifelerinin aralık faturalarına yansıtıldığına yönelik şikayetler üzerine aralık faturalarını mercek altına aldı.

GİRİŞ 12.01.2022 09:35 GÜNCELLEME 12.01.2022 10:23
Bu Habere 182 Yorum Yapılmış

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, 1 Ocak'tan itibaren geçerli olan elektrik tarifelerinin aralık faturalarına yansıtıldığı yönünde kuruma iletilen şikayetler üzerine aralık ayına ait faturaları mercek altına aldıklarını açıkladı.

AĞIR BEDEL ÖDEMEK DURUMUNDA KALIRLAR

Yılmaz, perakende satış şirketlerinin ilk okuma tarihiyle son okuma tarihi arasındaki gün sayısına göre hesaplama yapmak zorunda olduğunu belirterek, "Perakende şirketleri, örneğin, aralık ayı içinde ne kadar gün varsa tüketimi ona göre oranlayarak eski fiyatlar üzerinden, ocak ayı içinde ne kadar gün varsa da yine tüketimi ona göre oranlayarak yeni tarife üzerinden hesaplama yapmak zorunda. Her tüketici kullandığı ayın tarifesine göre elektrik faturası öder. Farklı ayın tarifesini uygulayan şirket ağır bedel ödemek durumunda kalır." diye konuştu.

Elektrik faturası

KURUMA ACİLEN BAŞVURUN

Tarife geçiş zamanlarında faturada görülen tüketime esas birim bedellerin EPDK tarafından yayımlanan tarifelerle uyumlu görülmediği durumlar oluşabileceğini ancak bu durumun nihai hesaplamaya kesinlikle etki etmeyeceğini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"1 Ocak'tan itibaren geçerli olan tarifelerin aralık ayı faturalarına yansıtıldığı yönünde kurumumuza şikayetler geliyor. Şirketlerin faturaları hesaplama yöntemi bellidir. Hiçbir şirket bu metodun dışına çıkamaz. Vatandaşlarımızın en ufak bir tereddüdü varsa internet sitemizdeki fatura hesaplama modülünü kullanmalarını ve herhangi bir hata tespit ederlerse kurumumuza acilen başvurmalarını bekliyoruz."

Elektrik faturalarına EPDK inceleme başlattı

HATALI FATURALARA GÖZ YUMULMAYACAK

Yılmaz, faturanın tanzim edildiği tarihin tutarı etkilemediğine ve tüketimin hangi tarihte yapıldığının belirleyici olduğuna dikkati çekerek, "Vatandaşlarımız müsterih olsun. Tüketim periyodunun artması veya eksilmesi bir adaletsizlik oluşturmaz. Hiçbir görevli tedarik şirketi de belirlenen tarifelerden farklı bir fatura hesaplama yaparak kendisine ilave bir gelir oluşturamaz. Ancak hatalı faturalandırmaya da kesinlikle göz yummayız, süreci titizlikle takip edeceğiz." dedi.

YORUMLAR 182
  • Kocaeli 2 yıl önce Şikayet Et
    Nerde devlet herzamanki gibi vatandaşmı hakkinin peşine düşecek.gariban ne anlar fatira kw saat hesaplamadan.
    Cevapla
  • sait 2 yıl önce Şikayet Et
    ula kontrol etseniz ne yazar. dükkana 1428 tl gelen fatura 3306 tl gelmiş eve 289 tl iken zamla birlikte 608 tl doğal gaz 397 idi artık o ne kadar gelecek merak ediyorum , kira bağkur dükkanın gideri oldu 14 bin tl aylık 20 bin ciro yapıyordum yüzde 25 kalıyordu o da gitti dilenecek duruma geldik . şimdiye kadar hiç ses etmedim ama artık bıçak kemiğe dayandı . haaa bunlar gitse yerine gelen lerden bi cacık olmaz o ada ayrı konu. olan bizlere oluyor rabbim yardım etsin bizlere
    Cevapla
  • muhteşem 2 yıl önce Şikayet Et
    Gıda,enerji ve hammadde fiyatlarındaki fahiş artışlardan dolayı hükümet,muhalefet ayırt etmeksizin hepinize yazıklar olsun,bu vatandaştan aldığınız ücretler,oylar haram zıkkım olsun..!
    Cevapla
  • Vanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçenay 180 tl gelen faturam. 680tl geldi. Allaha havale ediyorum
    Cevapla
  • Filiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçen ay 270 tl gelen fatura 850 tl geldi.enerjisa yı aradım hiç çözüm olmadı.150 khw üstü zamlı dediler.ayın 1inden sonra zamlı dedim.siz 20 günü eski fiyattan vermek zorundasınız dedim çözüm sıfır.kimi kime şikayet ediyoruz.bu kadar zam yapılırsa olacagı bu..bende ALLAH a havale ediyorum
    Cevapla
  • Realite 2 yıl önce Şikayet Et
    Elektiriğin % 47 si petrol doģalgaz ve kömürden üretiliyorsa komurkenti zonguldak bizim şehrimiz değil mi?Kömürle bilhassa elektirik uretimi arttirabilir.Bizler önceden suriyeye elektrik satardık.Halen satılıyor mu bilemiyorum araştırma geregide duymadım.Satmiyorsak,Su demek oluyor ki arz fazlası veriyoruz elektrikte.Arz talep dengesi bakarsak fiyat artışındaki orana göre yine hesap yanlış.Bu kadar farkı doğru bulmuyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle