Doları geren açıklama! İki dev banka faiz tahminini peş peşe duyurdu

Fed Başkanı Powell enflasyonla mücadele sözü verirken kritik faiz kararıyla ilgili açıklamalarda peş peşe gelmeye başladı. ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, Fed'den 4 faiz artışı beklediğini duyururken JPMorgan Chase CEO'su Jamie Dimon da faiz artırımları yapılarak enflasyonun kontrol altına alınacağını düşündüğünü açıkladı.

GİRİŞ 11.01.2022 11:41 GÜNCELLEME 11.01.2022 11:41
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Fed, Powell'ın ikinci dönem için Fed Başkanlığına adaylığı kapsamında ABD Senatosu'nda yapacağı konuşmanın metninde enflasyonla mücadele sözü verdi.

Powell, Covid-19 salgınının ekonomik etkilerine karşı Fed'in elindeki tüm politika araçlarını kullandığını, hanehalkları, topluluklar ve işletmeler için hayati önem taşıyan kredi akışını yeniden sağlamak ve finansal sistemi istikrara kavuşturmak için hızla harekete geçtiklerini ifade etti.

Altın yatırımcı çekmekte zorlanıyor! Saatler kaldı: 'Rüzgar tersine dönüyor, tokat etkisi yaratacak' Altın yatırımcı çekmekte zorlanıyor! Saatler kaldı: 'Rüzgar tersine dönüyor, tokat etkisi yaratacak'

ABD'de enflasyon rakamları son 36 yılın en yükseğinde seyrederken Fed'den de faiz artışı beklentisi yükseldi.

Goldman Sachs ekonomistleri yaptıkları açıklamada Fed'in 2022 içindeki faiz arttırımı öngörülerini aktarmıştı. Bugün diğer bir dev banka JP Morgan'dan açıklama geldi.

JPMorgan Chase’in uzun süredir CEO’su olan Jamie Dimon, ABD’nin en iyi ekonomik büyümeye yöneldiğini söyledi ve ekledi: "Önümüzdeki yıl da oldukça iyi olacak."
Fed Başkanı Powell'den enflasyon mesajı

FAİZ TAHMİNİNİ AÇIKLADI

JP Morgan Chase CEO'su Jamie Dimon yaptığı açıklamada ekonomiyi çok sarsmadan faiz arttırımları yapılarak enflasyonun kontrol altına alınacağını da belirtti.

JPMorgan Chase yatırım bankasından faiz tahmini

Faiz arttırımı konusunda beklenenden fazlasına ihtiyaç duyulabileceğini söyleyen Dimon, "25'er baz puanlık 4 faiz artırımı çok küçük bir miktar" dedi ve ekledi: "Ekonominin bunu absorbe etmesi çok kolay olur."
Goldman Sachs yatırım bankası

GOLDMAN SACHS'TAN 4 VURGUSU

Goldman Sachs'a göre, ABD Merkez Bankası Fed bu sene yüksek olasılıkla dört faiz artırımı gerçekleştirecek ve en geç Temmuz ayında bilanço küçültmeye başlayacak.

Goldman Sachs ekonomisti Jan Hatzius yayınladığı raporda, ABD iş gücü piyasasında hızlı ilerleme ve Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 14-15 Aralık toplantı tutanaklarının Fed'in daha hızlı bir normalleşme uygulayacağına işaret ettiğini savundu.
dolar

Hatzius, bu daha hızlı normalleşme beklentisi çerçevesinde Fed'in bilançosunu küçültmeye başlayacağı tarihe yönelik beklentilerini aralık ayından temmuz ayına çektiklerini belirtirken, risklerin bu tarihin daha öne gelmesi yönünde olduğunu da vurguladı.

YORUMLAR 59
  • suat 2 yıl önce Şikayet Et
    bence devlet düzeyinde büyük bir proje yapılıp, vatandaşı ortak etsin. hem yatırım olur hem durağan para harekete geçer dövizin gücünü kırar. en fazla ithalat hangi alanda yapılıyorsa bu alanda dev proje yapılabilir (enerji ve yüksek teknoloji gibi)
    Cevapla
  • Akyürekler 2 yıl önce Şikayet Et
    Faiz faiz diye diye Türkiye nin tahvil faizleri yüzde 24 e çıktı dolar da 18 TL yi gördü. Faiz bir sonuçtur. Olan masum vatandaşa oluyor
    Cevapla
  • Sabahattin 2 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar dolar bir kağıt parçası yok olur gider evro öyle altın dünyada en sağlam liman akili olun
    Cevapla
  • Beawoulf 2 yıl önce Şikayet Et
    2011 yılında onsu 1921 dolar olan altının onsu şu anda 1816 dolar.Altın yerinde sayıyor.Türkiye'de dolar yükseldiği için insanlar altının değer kazandığını zannediyor.
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bankaların kiralık kasalarında 20 milyar dolar , 35 milyar euro, 3200 ton altın var, piyasa değeri : 3 Trilyon TL, piyasaya girse dolar 5 Türk Lirasına düşer, Devlet enerji şirketi kursun bütün halkımızı ortak etsin yeşil enerjiyede geçmiş oluruz. 200 milyon panelden oluşan devasa bir enerji kaynağı 60.000 MW gücünde Temiz enerji, panel başına 250 usd bozdurulacak, aylık bir kişi en fazla 10.000 TL kar elde edebilecek kadar alabilecek .Devletimiz 30 yıl boyunca halkımıza kar payı dağıtsın faizsiz, Faize bulaşmak istemeyen kardeşlerimde faydalanır. Büyük bir çağ başlatmış olursunuz ekonomide.
    Cevapla
  • Ercan 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş olarak Devletin kuracağı bir yenilenebilir Enerji şirketine ortak olma fikri kulağa oldukça hoş geliyor.. Gerisi siyasi manevra, yapsınlar dolar 5 TL..
    Cevapla
  • ÖZCAN kurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen .yaptığı her paralı yola fabrikaya otoplu konuta ortak etsin.krediteborca bankaya ihtiyaç yok.
    Cevapla
  • Hüseyink 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen harcanıyorsun kardesim yazık ama sana saraya yaz bu fikrini …..
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Ikisi de büyük yahudi bankalaridir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle