Rekabet Kurumu 'Zincir marketler' için tarih verdi

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle zincir marketlere kesilen ceza ile ilgili gerekçeli kararın gelecek hafta başında yayımlanacağını söyledi.

GİRİŞ 11.01.2022 11:07 GÜNCELLEME 11.01.2022 11:41
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle zincir marketlere kesilen ceza ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Küle, "Zincir marketlere ilişkin gerekçeli karar önümüzdeki hafta başı web sitemizden yayımlanır. Zincir marketler ve 1 tedarikçi olmak üzere 2.7 milyar TL ceza verilmişti. Delil niteliği taşıyan tüm iletişimi, koordinasyonu gerekçeli kararda göreceksiniz. Cezanın nedeni tedarikçiler aracılığı ile zincir marketler arasındaki fiyat geçişlerini birlikte sağlamak olarak özetleyebiliriz." dedi.

Rekabet Kurumu ekim ayında, zincir marketlere yönelik yürütülen 'fahiş fiyat' soruşturması kapsamında 5 Zincir Market ve 1 tedarikçi firma hakkında idari para cezası uygulandığını açıklamıştı.

YORUMLAR 12
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    dün Bim den yoğurt aldım,yoğurdu alıp gelirken kahvaltı ürünleri satan bi markete fiat sordum,baktım yoğurt az daha ucuz,halbuki Bim i en ucuz market sanıyordum,bundan sonra üşenmiyecem semtimde ne kadar dükkan varsa fiata bakıp öyle alacam. 64 yaşından sonra ne hallere düştük.
    Cevapla
  • vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    valla adamların çok ta umrunda değil kestiğiniz cezalar. 5 market bir olmuş hepsinde ürün fiyatları aynı miktara sabitlenmiş aralarında sıfır rekabet milletin kanını emiyorlar. sözde memlekette rekabet kurumu var. parçalasanıza şu marketleri...
    Cevapla
  • 52.5 2 yıl önce Şikayet Et
    kestinizde ne oldu adamlar sinirlendikce dahada artırdılar kapatın 10 ar günde görelim bakalım
    Cevapla
  • zeki derk 2 yıl önce Şikayet Et
    Zam furyasi devam ediyor ne cezasi
    Cevapla
  • Vah vah!!! 2 yıl önce Şikayet Et
    Tavşana kaç.... tazıya tut. Cezaların miktarı caydırıcı oranda değil . Klen oluşturan çete mensubu üyelerin cirolarına oranla cezalar dinazorda kulak hükmünde. Soyulan söğüşlenen tükenmiş tüketicinin gazını almak ve algı dışında bir ifadesi yok sözde cezanın. Klen çetesine durmak yok tam gaz devam desteğidir bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle