Çin kripto piyasasını tepe taklak edecek! Yeni kararı duyurdu

Eylül ayında kripto paralarla ilgili tüm faaliyetleri yasaklayan Çin, bugün kripto para madenciliğini ‘ortadan kaldırılması gereken endüstriler’ arasına resmen ekledi

GİRİŞ 11.01.2022 10:04 GÜNCELLEME 11.01.2022 10:27
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz eylül ayında kripto para piyasası, daha önce karşımıza çıkan bir haberle karşılaşmıştı. Kripto para madenciliğinin en büyük kaynağı olan Çin, kripto paralarla ilgili tüm işlemleri yasakladığını ve yasağı delenlere ceza uygulanacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından kripto para piyasasında sert bir düşüş yaşanmıştı.

 

Binance kurucusu Changpeng Zhao'nun serveti 100 milyar dolara yaklaştıBinance kurucusu Changpeng Zhao'nun serveti 100 milyar dolara yaklaştı

Çin hükûmetinin kripto paralara dair görüşü aynı yönde seyrederken bugün önemli bir haber daha geldi. Çin’deki kripto para sektörünün gelişmelerini aktaran Çinli gazeteci Wu Blockchain, Çin hükûmetinin bugün, yani 10 Ocak’ta kripto para madenciliğini ‘ortadan kaldırılması gereken endüstriler’ arasına resmen dahil ettiğini açıkladı.

Kripto para madenciliği

ORTADAN KALDIRILMASI GEREKEN ENDÜSTRİ

Wu Blockchain, haberinin kaynağını doğrudan Çin devlet dairesi Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu’nun duyurusu olarak paylaştı. İlgili duyuruyu doğrudan Türkçe’ye çevirdiğimizde “sanal para ile ‘madencilik’ faaliyeti”nin ‘ortadan kaldırılması gereken endüstriler’ kategorisine eklendiği bilgisi yer alıyor.

Çin kripto madenciliğine karşı sert tedbirler alıyor

Çin, düşük enerji tutarlarıyla birlikte küresel kripto para ticaretinin %80’ine ev sahipliği yapıyordu. Çin’in kripto paralara karşı aldığı önlemlerin nedeni bir yandan çevresel riskler olarak düşünülürken, diğer yandan Çin’in dijital yuana yol açmak için kripto paraları engellediği de ortaya atılıyor. Yalnızca 2021 yılında Çin’in 17 devlet dairesi, yaklaşık 180 adet blok zinciri projesi açıklamıştı. Bu projeler, blok zincir teknolojisinden faydalanıyor ve kripto paralarla ilgili bir faaliyete yer vermiyordu.
Kripto paralar

Öte yandan Çin, kripto paralara yönelik yasağını getirmeden önce de bu yasağa ilişkin işaret eden açıklamalar yapmaya başlayınca birçok dev madencilik şirketi, Çin’den ayrılarak farklı ülkelere göç etmişti.

Bu haberin ardından Bitcoin’in yeniden 40.800’lere gerilediği görülse de bu gerilemenin haberle ilgili olup olmadığı henüz kesin değil.

YORUMLAR 39
  • Levrock 2 yıl önce Şikayet Et
    palavra, daha sert düsmesini istiyorlar sonra yine 100 binlere cikar. Gelecegin para birimi kripto paralar asla ortan yok olmayacak.
    Cevapla
  • Adsız 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanal para çinin çesi c yaparsan cine virüse benziyor elle tutulmaz gözle görünmez çarptımı otutturur.
    Cevapla
  • Attila 2 yıl önce Şikayet Et
    Kripto paralara karşı çıkanlar dolar ve euronun kölesi olmaya devam etsinler.
    Cevapla
  • Adanalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Altın ve gümüşmü yoksa karşısında elmas banknotlar sanal paralar madeni paralarmı. Asıl para %99 altındır bununda iki sebebi var birincisi zekat altın gümüşten verilir ikincisi hani bir söz var "Erkek kadına, kadın altına, altın ateşe, ateşte suda" dayanamaz erir yok olur.
    Cevapla
  • Adanalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyin bir geçegi bir sahtesinin çıktığı dünyada yaşıyoruz. Ölümün sahtesi, dünyanın sahtesi güneşin sahtesi derken altın olan paranın binlerce sahtesi çıkıp sonunda çöp olduğu gibi sahte yaratıcılar üreten insan onların masum olmayanlarını cehennemde görünce onlarında çöp olduğunu anlayacak. Kimi insan gerçeğe talip kimisi sahteye. Kişi sevdigiyle beraberdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle