Fas'a bulunan dev doğalgaz rezervinde aslan payı İngiliz şirketin

İngiltere merkezli enerji şirketi "Chariot", Fas açıklarında yaklaşık 1 trilyon metreküp doğal gaz rezervi bulunduğunu açıkladı. Çıkarılacak gazın yüzde 75'i Chariot şirketine, yüzde 25'i ise Fas'a verilecek.

Fas'a bulunan dev doğalgaz rezervinde aslan payı İngiliz şirketin
Fas'a bulunan dev doğalgaz rezervinde aslan payı İngiliz şirketin
GİRİŞ 11.01.2022 00:27 GÜNCELLEME 11.01.2022 18:18
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

Chariot'tan yapılan yazılı açıklamada, Atlantik Okyanusu'nda El-Araiş kenti açıklarında yürütülen arama çalışmalarında olumlu sonuç elde edildiği belirtildi.

Sondaj çalışmalarında 2 bin 512 metre derinliğe kadar inildiğine işaret edilen açıklamada, keşfedilen rezervin beklentilerin çok üstünde olduğu vurgulandı.

Çıkarılacak gazın yüzde 75'inin Chariot şirketine, yüzde 25'inin ise Fas Hidrokarbonlar ve Madenler Ulusal Ofisine (ONHYM) ait olacağı ifade edilen açıklamada, keşfedilen gaz miktarının 1 trilyon metreküpü bulmasının tahmin edildiği aktarıldı.

ONHYM'den yapılan açıklamada da El-Araiş açıklarındaki sondaj çalışmalarında elde edilen sonuçların sevindirici olduğu belirtilerek, "Chariot şirketi yüksek kaliteli doğal gaz rezervi buldu." ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 111
  • mhcivelek 2 yıl önce Şikayet Et
    İNGİLİZLER ne zaman SÖZLERİNDE durmuş ki BU sözünde DURSUN. Ayrıca NEDEN %50 %50 Değilde BÖYLE bir PAYLAŞMA yapılmıştır. BU tamamen SÖMÜRGECİLİKTİR.
    Cevapla
  • erdalos 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz adama gel yarı yarıya bölüşelim diyoruz adam gelmiyor işte küfür bir millettir ve davasına sahiptir. Bizde onlar gibi din davamıza sahip çıkmadığımız gibi hiçbir ilerleme kaydedemeyiz hatta dibe gideriz.
    Cevapla
  • ALP ARSLAN 2 yıl önce Şikayet Et
    BENİM PAYIM BANA ,SENİN PAYIN BANA....ARADA BİR Sanaaaa...HAK ADALET BU İŞTE SÖMÜRÜ DÜNYASI...
    Cevapla
  • hhüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendin bulmazsan gazı işte sonuç bu! Berat Beyi bu sebeple de istemeyenler de vardı. Karadeniz gazının yabancıya gitmesini engelledi.
    Cevapla
  • MERVE 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu İngilizler ne kadar sinsi ve tehlikeli yazık afrika ülkelerini hep sömürmüşler hala da sömürüyorlar Allahım cezalarını verecek inşallah..Bunu bulan bi Müslüman ülke olaydı amerikası rusu almanı hemen pençe gösterirlerdi İngiliz olunca kimse ilgilenmiyor çünkü paylaşmışlar pastayı hepsinin payı var bizim ülkemizi de paylaşmaya yeltendiler fakat REİS tuzaklarını bozdu çok şükür...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle