THY'den 400 uçaklık büyük hedef

Pandemi döneminde dünyada havayolları firmaları iflas ederken rakiplerinden pozitif ayrışan Türk Hava Yolları (THY) önemli başarılara imza atıyor. 2022’de gücüne güç katmayı amaçlayan THY, uçak sayısını da 400’e çıkaracak.

THY'den 400 uçaklık büyük hedef
THY'den 400 uçaklık büyük hedef
GİRİŞ 10.01.2022 12:42 GÜNCELLEME 10.01.2022 12:48
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türk Hava Yolları (THY), dünyanın dört bir yanına yük ve yolcu taşıyor. Salgın sürecinde dahi iyi efor ortaya koyan şirket, hedef büyütüyor.

2023 YILINDA ALTIN VURUŞU YAPACAĞIZ

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, ilerisi için umutlu olduklarını kaydederek, “2022, 2021’den daha iyi geçecek. 2023 yazında ise altın vuruşu yapacağız” diyor. Aycı, “Yolcu kapasitesi açısından 2022’de 2019’u yakalamayı hatta üzerine koymayı hedefliyoruz” ifadesini de kullanıyor.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı

Aycı, ilk 9 ayda güzel bir grafik ortaya koyduklarının altını çizerek, “Bu dönemde toplam gelirimiz 7 milyar 377 milyon dolar, yolcu gelirlerimiz 4 milyar 432 milyon dolar, kargo gelirlerimiz 2 milyar 734 milyon dolar, esas faaliyet kârımız 795 milyon dolar, net kârımız 734 milyon dolar oldu. Dünya devlerinden Lufthansa, Air France, United Airlines ise zarar yazdı. Şu ortada ki rakiplerimize göre başarılıyız. Başarımız tartışılmaz” şeklinde konuşuyor.

TALEP DEVAMLI ARTIYOR

Aycı, “Talep devamlı artıyor. 2019’un yüzde 66’sı kadar talep var. Yazın bu oran yüzde 88’e, yüzde 90’a kadar geldi. Hatta 2019’u kapasite olarak Amerika kıtasında geçtik. Kıtada yeni hatlar açarak 2019’un önüne geçtik. Afrika ve Asya’da da yeni hatlar açıyoruz. Salgın sürecini dahi büyüme için fırsat aramaya devam ediyoruz” diye konuşuyor.

THY Dreamliner

DÜNYADA İLK 5'TEYİZ

“Uçuş ve yolcu adedimizle Avrupa’da bir numarayız. Dünyada da ilk 5’teyiz” bilgisini paylaşan Aycı, şöyle devam ediyor: “Başarılarımızda büyük payı olan çalışanlarımızın merakla bekledikleri müjdeyi çok yakında vereceğiz. Çalışanlarımızı mutlu edeceğine inandığımız bir hamleyi yapacağız. Çalışanlarımızın standartlarını iyiye götürme sözümüz bakidir. Ben, son 30 yılın en uzun süreli başkanıyım. Rekor süreyi tamamladım. Çalışanlarımız neler yaptığımı, nasıl kararlar aldığımı gayet iyi biliyor. 2016 krizini beraber yaşayıp yönettik. Krizin ardından elemanlarımızın fedakârlıklarını ödüllendirdik. Fedakârlıklarını ödüllendirmeye devam edeceğiz.”

400 UÇAK HEDEFİ

Aycı, bakımlı ve verimli uçaklar aldıklarına da işaret ediyor. THY’nin filo yapısıyla ilgili şu açıklamalarda bulunuyor: “Göreve geldiğimde THY sayı olarak 200’lü uçakların başındaydı. Şu anda sayı 400’lere geldi. Tam sayı 373 oldu ama gelecekler var. 22 uçak daha filomuza dahil olacak. Önümüzdeki yıl yani benim dönemimde aşağı yukarı 400 uçağa gelmiş bir havayolu şirketi olacağız. Umarım yeni, verimli uçaklarla ve daha az sarsılan bir filoyla önde oluruz. Hep önde, ileride olmaya da devam ederiz.”

UÇAKLAR BUZLANMAYA KARŞI HAZIR

Türk Hava Yolları (THY), kışın olumsuz hava koşullarına karşı uçuş güvenliğini sağlamak için filosundaki uçaklara “de-icing” ve “anti-icing” işlemleri uyguluyor. Yolcuların uçuş emniyetini ve konforlu seyahatini öncelikli hedef edinen THY, zorlu hava koşullarında uçakların performansını korumak için uçaklara iniş-kalkış öncesi ve sonrasında çeşitli işlemler uyguluyor. Bu işlemlerin en önemlileri ise “de-icing” ve “anti-icing” olarak biliniyor. “Uçağı buzlanma ve soğuğun olumsuz etkilerinden korumak” olarak ifade edilen işlemlerle uçağın dış yüzeyinde bulunan buz, don ve kar buz çözücü bir sıvı yardımıyla temizleniyor. Yaklaşık 10 dakika süren işlemler, özellikle uçağın kanat ve kuyruk yüzeylerinde oluşan buzlanmanın giderilerek uçuş emniyetini güvenli hale getirme sürecini kapsıyor. Bu kapsamda, İstanbul Havalimanı’nda saat 03.00’ten bu yana 50’den fazla uçağa “de-icing” ve “anti-icing” işlemi uygulandı. THY, gün boyu değişen hava koşullarına bağlı olarak uygulanmaya devam edilecek işlemlerle filosundaki uçakların ve sorumluluğunu üstlendiği misafirlerin seyahat güvenliğini ön planda tutarak, konforlu bir uçuş imkanı sunuyor.

KAYNAK: YENİ AKİT
YORUMLAR 6
  • Coşkun 2 yıl önce Şikayet Et
    Karayolu seyahati son akaryakıt zamlarından sonra OTOMOBİLDE Bitti..Otobüs PAHALANDI..Havayolu TEK Kaldı..NOKTA
    Cevapla
  • Ergin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu pandemi zamaninda belki zor durumda olan avrupa ve amerikadaki ucak sirketkerini ucuza kapmak gerekiyor bence
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç durma kapı açık
    Cevapla
  • ozcan 2 yıl önce Şikayet Et
    calistigi yerden kacarak cocuklarinin gelecegini dusunuyor olmak.sanki cezaevindeler
    Cevapla
  • Havacı 2 yıl önce Şikayet Et
    Uçuracak pilot bulursa 400 değil 1400 uçağıda olur. Thy deki bütün pilotlar en kısa zamanda bu şirketten kurtulup, cocuğunun ailesinin geleceğini kurmayı düşünüyor.
    Cevapla
  • Haeinz 2 yıl önce Şikayet Et
    Negatif ayarlı sınız sizden bir şey olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle