Oppo'dan işten çıkarma açıklaması: Artan maliyetler kapasiteyi etkiledi

Oppo Türkiye son günlerde gündemde olan işten çıkarmalarla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada artan maliyetlerin İstanbul'daki fabrikada hedeflenen üretim kapasitesini etkilediği belirtildi. Şirket, Türkiye'de uzun vadede kalmaya devam edeceği mesajını da verdi.

Oppo'dan işten çıkarma açıklaması: Artan maliyetler kapasiteyi etkiledi
Oppo'dan işten çıkarma açıklaması: Artan maliyetler kapasiteyi etkiledi
GİRİŞ 10.01.2022 11:25 GÜNCELLEME 10.01.2022 11:27
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Oppo Türkiye işten çıkarmalarla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, “Artan maliyetler hedeflenen üretim kapasitesini etkilemiştir. Ne yazık ki, sonuç olarak, geçtiğimiz günlerde bazı işten çıkarmalar oldu” ifadeleri kullanıldı.

Şirket açıklamasında işten çıkarma gerekçesi olarak artan hammadde fiyatlarını ve yedek parça sıkıntısına bağlı üretim yavaşlamasını işaret etti.

Açıklamada Dünya genelinde devam eden hammadde ve yedek parça sıkıntısı ve buna bağlı fiyat artışları, Oppo ürünlerinin üretildiği İstanbul'daki fabrikanın da hedeflenen üretim kapasitesini etkilemiştir. Ne yazık ki, sonuç olarak, geçtiğimiz günlerde bazı işten çıkarmalar oldu. Ancak Türkiye, Oppo için önemli bir pazar olmaya devam ediyor ve Oppo bu pazarda uzun vadede kalmayı planlıyor.” ifadelerine yer verildi.

500 KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARDIĞI BELİRTİLMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Oppo’nun 500 kişiyi işten çıkarması gündeme gelmişti.

Oppo Türkiye’nin 500 kişiyi küresel kriz gerekçesiyle işten çıkarıldığı iddia edilmişti. Tuzla’daki fabrika önünde işten çıkarılan işçiler fabrika önünde eylem yaparak yaşanan durumu prostesto etmişlerdi.

50 MİLYON DOLARLIK YATIRIMLA TÜRKİYE'YE GİRMİŞTİ

Oppo, 2020 yılının sonunda yaklaşık 50 milyon yatırımla Türkiye'ye girme kararı almıştı.

Tuzla'da kurulan tesiste test üretimleri de Mart 2021'de başlamıştı.

Oppo Türkiye Genel Müdürü Weijian Zhou yatırım kararının ardından Bloomberg HT'ye yaptığı özel açıklamada şirketin Türkiye'deki büyümesine paralel olarak bölgeye yatırım yapma kararı alındığını belirtmişti.

Zhou, "Oppo, yerli topluma vermiş olduğu sözün bir parçası olarak bir süredir Türkiye'ye daha fazla yatırım yapmayı düşünüyordu. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı yetkilileriyle olumlu görüşmeler yaptıktan sonra, yatırım kararı aldık." diye konuşmuştu.

YORUMLAR 6
  • Bolu beyi 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben oppoya 4.5 ay önce girdim ve bir hafta önce bir telefonla şaka gibi işime son verdiler .Bunlara ülkede üretim lisansı vermiyceksin bunlar burayı Hindistan sandılar yazık...
    Cevapla
  • Deli dumrul 2 yıl önce Şikayet Et
    çıkarılan işçinin beni çıkaramazsın deme gibi bir hakkı olamaz. ben de işçiyim ne demek çıkaramaz ya? defol git işte başka yere adam çıkarmış ne utanmazlık yüz mü kalmadı insanlarda ya.
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    500 kisi verse mahkemeye hepsi kazanir. Oppoda kizar ceker gider. İsci hakki ogrenci hakki hasta hakki derken isveren ogretmen doktor hakki yenmeye basladi..
    Cevapla
  • cem 2 yıl önce Şikayet Et
    1500 tl sigorta 5500 tl maaş maliyet 7000 tl
    Cevapla
  • Engin 2 yıl önce Şikayet Et
    Sorması ayım Nereden Çıkardın Bu Maliyeti Diğerinde 8 Bin Demiş Asgari Ücret Zaten 4250 Oda Yeni Oldu Uydurmayın Dünya Piyasası Durgun İllaki Bu Çıkarmalar Olacak Allah Kimseyi Aç Açıkta Bırakmasın Ama Hepimizin Başına Gelebilir Bu Asgari Ücretin Artması İle Alakalı Değil
    Cevapla
  • fth 2 yıl önce Şikayet Et
    5500 net maliyetin sigortası 2400 ₺ vergisi de var nereden baksan 8500 ₺
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle