Sabit saat uygulamasıyla ilgili tartışmalara son nokta kondu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sabit saat uygulamasında bir değişiklik olmayacağını açıkladı.

Sabit saat uygulamasıyla ilgili tartışmalara son nokta kondu
Sabit saat uygulamasıyla ilgili tartışmalara son nokta kondu
GİRİŞ 10.01.2022 08:29 GÜNCELLEME 10.01.2022 09:40
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

CHP Milletvekili Burak Erbay'ın kalıcı yaz saati uygulamasıyla ilgili soru önergesine yanıt veren Bakan Dönmez, şunları kaydetti:

"Uygulamanın başlamasından bu yana elde edilen tasarruf yaklaşık 6.82 milyar kWh olup, bu tasarrufun parasal karşılığı tek zamanlı tarifeye göre 3.97 milyar TL, üç zamanlı tarifeye göreyse 5.94 milyar TL'dir. Bununla birlikte, AB komisyonu tarafından üye ülkeler 28 Mart 2021'den itibaren tek saat uygulamasına geçilmesi tavsiye kararı iletilmiş olup, üye devletler bu yönde kararlarını kendileri alacaktır. Tüm bu gelişmeler doğrultusuna mevcut saat uygulamasının değiştirilmesi yönünde bakanlığımızın bir çalışması bulunmamaktadır."

Yaz saati uygulaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez

YORUMLAR 9
  • emrullah_15 2 yıl önce Şikayet Et
    Burda tatava yapanların anası babası kacta kalkıp tarlaya gitmiş bir sorsunlar kömüş gibi uyutun bakalım aman cocuguma bısey olmasın aman uykusu bolunmesın sonrada zorluk gormemiş ZİBİDİ kuşak cıkar meydana ha bu arada benımde var ıkı tane evladım benle beraber sabah 6,30 da kalkıyor ben işe onlar okula halımızdende cok memnunuz bu arada tv kalkdırdık saat aksam 10 da herkes yatagında oyle gecenın bılmen kacına kadar dızı ızlersen sabah kalkamazsın er kalkan ısıne gec kalkan dusune demıs atalar saygılarımla
    Cevapla
  • burcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden bu inat, çocuklara yazık değilmi
    Cevapla
  • Istanbul 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu uygulamadaki sorun tek saat olması değil, uygulanan saatin ileri saatteyken sabitlenmesi. Yani şuan yaz saatine sabitlendi ama yaz saati 1 saat ileri. 1 saat geri alınarak normal saate dönüldükten sonra tek saate geçilebilir.
    Cevapla
  • osmanlı torunu 2 yıl önce Şikayet Et
    bu bakan sabah kaçda kalkıp işe gidiyor 6da bir işe gitsinde görsün ordan boş boş konuşmak kolay
    Cevapla
  • Bos kafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizin kadar sig beyinli, inatci bir topluluk gormedim. Tasarruf saat degisimiyle olur! 8de hava anca aydinlaniyor. Siz 10da mi uyaniyorsunuz da gormezden geliyorsunuz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle