TESK Başkanı Palandöken: Zincir marketler artık onları satamayacak

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, getirilecek yasal düzenlemeyle zincir marketlerin ekmek ve sigara satabilmesinin önüne geçileceğini bildirdi.

GİRİŞ 10.01.2022 09:56 GÜNCELLEME 10.01.2022 10:10
Bu Habere 163 Yorum Yapılmış

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Ankara Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası'nın 27. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada zincir marketlere sigara ve ekmek satış yasağı getirilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Genel Kurul’da Mevcut Oda Başkanı ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken’nin yanı sıra Özgür Aybaş, Alparslan Aydın ve Ramazan Yalçın başkanlığa aday oldu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken

Palandöken yaptığı konuşmada, “Devletin en üst kademesiyle konuşup, bu meselelerin halliyle ilgili de önemli çalışma yaptık. Biliyorsunuz, Meclis'te yasa. Zincir marketler ekmek ve sigara satamayacak. Bu ürünleri sadece bakkallar satacak” dedi.

Zincir marketlerde sigara ve ekmek satışı yasaklanıyor

PAZAR GÜNÜ AVM’LERİN KAPATILMASI TALEBİ

Palandöken AVM’lerin pazar günü kapalı olması talebi ile ilgili de konuştu:

Palandöken, “Açma kapama saatleri yılladır söylediğimiz şey. Ama maalesef bu pazar günleri AVM'ler ve zincir marketlerin açılmamasıyla ilgili sorunun çözülmemesinin nedeni bu işi yapan insanların tamamının ticaretten menni gibi bir şeydir. Biz sizi o pandemi sürecinde de işyerlerinizi açtırdığımız gibi o dönemde de zincirlerin diğer ürünleri satmamasını temin eden bir arkadaşım” dedi.
Zincir marketlerde ekmek satışı yasaklanıyor

KAYNAK: AA
YORUMLAR 163
  • ramazan 2 yıl önce Şikayet Et
    yahu zincir marketleri savunmuyorum ama bu geri gidişte hiç hayra alamet değil.
    Cevapla
  • meyyid 2 yıl önce Şikayet Et
    sigara lazım değil ama ekmek olmalı.ben yanıma para almayı unutup kredi kartıyla büyük marketten ekmek aldığımı biliyorum.kasadaki kızda hoş bir şey demedi ama bakkaldan kredi kartıyla ekmek alında göreyim..
    Cevapla
  • Fettah 2 yıl önce Şikayet Et
    Kırtasiye malzemesi satıyorlar, beyaz eşya satıyorlar, mobilya eşyaları satıyorlar,nalbur eşyaları , herşeyin zamanına göre satıyorlar bunları engelleyin
    Cevapla
  • x-men 2 yıl önce Şikayet Et
    niye satmasınlar ben zar zor alışverişe zaman buluyorum. bir yere girdiğim zaman her şeyi alabilmeliyim birileri para kazansın diye benim özgürlüğüm neden engelleniyor. İsteyen istediği şeyi istediği yerden alır. Devletin dayatma yapmaya hakkı varmı
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    bakkal tek kişi,ama bir markette en az 8-10 kişi çalışıyor,büyük marketlerde bu sayı 30-50 civarı,yani marketlerde daha çok insan ekmek yiyor,işsizliği önliyecez diyorlar,market,AVM kapatmaya çalışıyorlar. Allah akıl fikir versin ne diyelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle