Akaryakıt işletmecileri 'maktu' değil 'nispi' kar marjı istiyor

Akaryakıt istasyonları işletmecileri, kendi kar marjlarında bir artış olmaması ve artan maliyetler dolayısıyla ayakta durmakta zorlandıklarını ve 'maktu' kar marjı sisteminden 'nispi' kar marjı sistemine geçilmesi gerektiğini söylediler.

Akaryakıt işletmecileri 'maktu' değil 'nispi' kar marjı istiyor
Akaryakıt işletmecileri 'maktu' değil 'nispi' kar marjı istiyor
GİRİŞ 08.01.2022 14:02 GÜNCELLEME 08.01.2022 14:02
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Son günlerde sürekli zam gelen akaryakıt fiyatlarına rağmen kazançlarında bir artış yaşanmadığına dikkat çeken akaryakıt istasyonu işletmecileri, artan maliyetler dolayısıyla zararına satış yaptıklarını ifade ediyorlar. Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Samsun Şube Başkanı Zafer Güler, kredi kartı komisyonu ve maktu kar marjı sayesinde akaryakıt istasyonu işletmecilerinin zor durumda olduğunu ileri sürerek, kar marjında enflasyon oranının korunarak nispi kar marjı sistemine geçilmesi gerektiğini ifade etti.

“YAKIT ALAMAYAN MÜŞTERİLER İSTASYON SAHİPLERİNE KIZIYORLAR”

Zam öncesi akaryakıt istasyonlarında oluşan yoğunluk hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Zafer Güler, “Akaryakıtın bileşimi dolar ve petrol fiyatları. Biz akaryakıtı ithal ettiğimiz için fiyatların artması çok normal. Fiyatların aşağıya düşmesini umut ediyoruz ama enflasyon rakamlarına baktığımızda pek mümkün görünmüyor. Bu fiyatlar hem tüketici hem de bizi zor durumda bıraktı. Çünkü istasyonlara akın edildiği için bayiler de zor durumda kalıyor. Bizler suçlanıyoruz. Bir istasyonun günlük kapasitesi 30-40 bin litredir. İnsanlar zam öncesi panik halinde deposunu doldurmaya geliyor. Böyle olunca da istasyonların kapasitesi yetmiyor. İnsanlar da yakıt kalmayınca istasyonlara, ‘yarına mal saklıyorsunuz’ diye bizleri suçluyorlar. Bu koşullarda yetmek mümkün değil. Bizim mal satmamak gibi bir lüksümüz yok” dedi.

“BENZİN 8 TL’YKEN DE 14 TL’YKEN DE LİTRE BAŞINA 40 KURUŞ KAZANIYORUZ”

İstasyonların kar marjının maktu oran olarak maliyetlere göre çok az olduğunu vurgulayan Zafer Güler, “Şu anki enflasyon ile akaryakıt istasyonları para kazanmıyor, aksine zarar konumundayız. Elektrik, asgari ücret, doğalgaz ve su zamları bizleri bayağı etkiledi. Akaryakıta zam geldikçe bizim kazancımız artmıyor. Bizim kâr marjımız 8 TL’ye mal satarken de aynıydı şu anda 13-14 TL’ye satarken de aynı. Bu yüzdeli oranda olsa kar marjımız artacak ama böyle değil. Talebimiz, enflasyon oranında bir gelir bekliyoruz. Çünkü artık masrafların altında eziliyoruz. Maktu ücret, dağıtıcı ile bizim aramızda litre başına 80 kuruştu. Bunu da dağıtıcı ile 40’ar kuruş olarak paylaşıyoruz. Akaryakıtçıların ayakta kalması için acil çözüm bekliyoruz” diye konuştu.

“BANKALAR KREDİ KARTINDAN YÜZDE 2 KOMİSYON ALIYOR”

Kredi kartı komisyonu ve kar marjı sistemi hakkında da görüşlerini paylaşan Güler, şunları söyledi:

“Bir de kredi kartı alışverişlerinden yaşadığımız mağduriyet söz konusu. Tüketici bizden 100 TL’lik yakıt alıp, kartta çektirdiğinde biz o parayı bankadan 98 TL olarak alıyoruz. Yani bankalar yüzde 2 komisyon alıyor. Bankalar, ‘parayı 40 gün hesabınızda tutarsanız, komisyon almayız’ diyorlar. 40 gün hangi bayi dayanabilir? Bu oranın yüzde 2,5’a çıktığı zamanlar da oldu. Kredi kart komisyonları ve kâr maktu konusu taleplerimizi idarecilere ilettik. Kar marjlarımızın maktu değil de nispi yani oranlara göre artması için talepte bulunduk. Nispi olarak ne kadar olacağı hükümetin bileceği şey. Biz sadece eski sistem ile yaşayamayacağımızı anlattık. Bununla ilgili de gelişme bekliyoruz. Bizi ayakta tutabilecek bir marj talebinde bulunduk ve cevabını bekliyoruz. Bir tüccar para kazanmadan ayakta durabilir mi? Şu anda günde 10 bin litre akaryakıt satan bir istasyon tamamen zarar durumunda. Bununla ilgili belgeleri ilgili bakanlıklara sunduk. Aralık ayından bu zamana sıfır kazançla gidiyoruz.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 18
  • Bir dost 2 yıl önce Şikayet Et
    İstasyonlar gece gündüz açık, şık ve temiz yerlerdir. İnsanların petrolü istasyonların altından çıkıyor gibi düşüncesizce yaklaşımı ile istasyon sahipleri batarsa batsın kafasına gelmeleri çok normal. Aldığınız yakıtların sahibi istasyonlar değil, isatasyonlar sadece verdikleri hizmetin sahibidir ve yakıt fiyatını artıran onlar değildir. Bunları yazsam da bazı beyinler almayacak ama size bir hayat bilgisi olsun istedim.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Eczacilikta ayni durumda. Fiyati devlet tarafindan belirlenen urunleri satan isletmeler ekseri zaratdalar. Eczaneler parayi 6 ay sonra aliyor. Dikkatinizide cektiyse kapanan eczaneler cok fazla.
    Cevapla
  • dürüst 2 yıl önce Şikayet Et
    doyumsuz aç gözlüler gözünüzü bir gün toprak doyurur bunu da bilin
    Cevapla
  • vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    kapatın o zaman yapmayın bu işi. daha karlı sektörlere geçin. neden yapmıyorsunuz??? çünkü yalan söylüyorsunuz. hadi diyelim 40 kuruş kazandınız litereden 1000 litrede 400 lira yapar, 1000 litre 20 otomobil deposu eder ortalama. günde 100 otomobil deposu doldursan en kötü 2000 lira ayda 60 bin lira yapar. bırakın bu gariban numaralarını artık....
    Cevapla
  • Benzinci 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah hesabınız kuvvetli. Gelirleri yazmışsınız ama giderleri atlamışsınız. 24 saat açık olmak zorundasınız ve bunu minimum 10 personelle sağlayabilirsiniz. Diğer masrafları boşverin Kuvvetli hesabınıza sadece bunu ekleyin.
    Cevapla
  • sss 2 yıl önce Şikayet Et
    20 otomobil ne kamyon yanaştımı 500 litre yakıt alıyor..
    Cevapla
  • Molla Kasım 2 yıl önce Şikayet Et
    Bazı bayiler 300 tl mazot alınca 65 kuruş indirim yapıyor. 40 kuruş kar olsa yapabilirmi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle