MÜSİAD’dan kredi faiz oranlarına ilişkin değerlendirme

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, “Yüzde 14’lük politika faizi maalesef reel sektöre yansımış değil. En azından yüzde 14 politika faizi varken bankaların masrafını koyup bunların maksimum yüzde 18-20’lerde olması arzu ediliyor.” dedi.

MÜSİAD’dan kredi faiz oranlarına ilişkin değerlendirme
MÜSİAD’dan kredi faiz oranlarına ilişkin değerlendirme
GİRİŞ 07.01.2022 17:45 GÜNCELLEME 07.01.2022 17:46
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Bloomberg HT’ye konuk olan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, reel sektörün krediye erişimi hakkında değerlendirmede bulundu.

MÜSİAD Başkanı Asmalı, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile MÜSİAD’ın 7 Ocak’ta gerçekleştireceği toplantının genel hatları hakkında yaptığı açıklamada, toplantıda başta dış ticaretin önündeki engeller olmak üzere, yurt içinde ticarette yaşanılan sorunların Bakan Muş’a iletileceğini söyledi.

İhracatın artırılması ile ilgili yapılması gereken çalışmaların da konuşulmasının planlandığını belirten Asmalı, nakliye ve gümrükte yaşanan sorunların da dile getirileceğini açıkladı.

Asmalı, reel sektörün krediye erişimi hakkında yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

“Yüzde 14’lük politika faizi maalesef reel sektöre yansımış değil. Kredi faizleri şu an yüzde 30‘lar seviyesine çıkmış durumda. Mevduat faizleri de arttı maalesef. Böyle olunca, mevduat faizi bu derece yükselirse kredi faizleri de yükseliyor. Bu noktada bizim talebimiz en azından yüzde 14 politika faizi varken bankaların masrafını koyup bunların maksimum yüzde 18-20’lerde olması herkesçe arzu ediliyor.”

YORUMLAR 15
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bankaların kiralık kasalarında 20 milyar dolar,35 milyar euro,3200 ton altın var, piyasa değeri : 3 TrilyonTL,piyasaya girse dolar 5 Türk Lirasına düşer,Devlet enerji şirketi kursun bütün halkımızı ortak etsin yeşil enerjiyede geçmiş oluruz.200 milyon panelden oluşan devasa bir enerji kaynağı 60.000 MW gücünde Temiz enerji veya Rüzgar, panel başına 250 usd bozdurulacak, aylık bir kişi en fazla 10.000 TL kar elde edebilecek kadar alabilecek .Devletimiz 30 yıl boyunca halkımıza kar payı dağıtsın faizsiz,Faize bulaşmak istemeyen kardeşlerimde faydalanır. Büyük bir çağ başlatmış olursunuz ekonomide. Rusya ya Elektrik üretmek içinde yılda 16 milyar dolarımız Kömür, Doğalgaz alımı için gitmez.
    Cevapla
  • aslan 2 yıl önce Şikayet Et
    müslüman sanayici ve iş adamlarının faizle ne işi olabilirki.
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bankaların kiralık kasalarında 20 milyar dolar , 35 milyar euro, 3200 ton altın var, piyasa değeri : 3 Trilyon TL, piyasaya girse dolar 5 Türk Lirasına düşer, Devlet enerji şirketi kursun bütün halkımızı ortak etsin yeşil enerjiyede geçmiş oluruz. 200 milyon panelden oluşan devasa bir enerji kaynağı 60.000 MW gücünde Temiz enerji, panel başına 250 usd bozdurulacak, aylık bir kişi en fazla 10.000 TL kar elde edebilecek kadar alabilecek .Devletimiz 30 yıl boyunca halkımıza kar payı dağıtsın faizsiz, Faize bulaşmak istemeyen kardeşlerimde faydalanır. Büyük bir çağ başlatmış olursunuz ekonomide.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne sayıklıyorsun? Güneş panelleri en verimsiz enerji üretme tekniği, paneller zamanla verimi düşer, aküler verim kaybeder amortisman maliyetini çıkardığında kendi de eskir. Panel satan hariç kimse kazanmaz. Bu iş için Güneş enerjili sıcak su sistemleri, tuz depoları olan özel sistemlerle ısı üzerindnen verim alınabilir, onu da sen evin çatısına kuramazsın. Düşün milletin yastık altındaki paranın yakasından ço biliyorsan sen ver kefen parası kalmadı fakir fukarada hala yastık altı diyor.
    Cevapla
  • hıghlander 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben olsam bankalara kayyum atar,tüm yönetime el çektirir,oligarkların da alayını içeri tıkar,şirketlerine kayyum atarım. Yaşasın ben ve depotizmim. İşler düzelince herkes yerine döner.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen olsan tüm herkes parasını bankadar çeker, dövizlerin yerinde olmadığını anlar sistem felç olurdu o zaman tümden batardık. Millet bankada dövizi var sanıyor sus sesini çıkarma, oligarg moligark laflarıyla siyaset akademesi ağzıyla bu işler kilitlenine çözemezsin, onun için iyi sen olmamışsın.
    Cevapla
  • fani 2 yıl önce Şikayet Et
    reel faiz olmadigi icin kredi faizlerininde inmesi imkansiz..bankalar aptal degil.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Merkez bankasından yüzde 14 ile parayı alıyorsun, hazineye yüzde 26 ile satıyorsun. Ter temiz para, ne uğraşcak millete ucuz kredi vermek için? Üzerine millete yüzde 26 ile kredi verse müstehak bulaşmasınlar bana diye.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle