Gübre fiyatlarında indirim yapıldı

Gemlik Gübre, yaptığı kampanya ile gübre fiyatlarında yeni bir indirim daha yaptığını duyurdu.

Gübre fiyatlarında indirim yapıldı
Gübre fiyatlarında indirim yapıldı
GİRİŞ 07.01.2022 14:58 GÜNCELLEME 07.01.2022 14:58
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türk tarımını, Türk çiftçisini ve milli ekonomiyi desteklemek adına Aralık 2021'de yapılan kampanya ile CAN%26 gübresinde yüzde 54 indirim yaparak bir gün içerisinde 88 bin ton gübreyi piyasalara arz eden Yıldırım Şirketler Grubu iştiraki Gemlik Gübre, kampanyalarına hız kesmeden devam ediyor.

Yükselen gübre üretim maliyetlerine rağmen, Türkiye gübre sanayisine yatırımlarını ve desteklerini kesmeyen Gemlik Gübre, bugüne özel bir fiyat çalışması ile CAN%26 gübresinde yüzde 35 indirim yaparak, ton başına yeni fiyatını 6.075 TL olarak belirledi.

Ayrıca gelen yoğun talepler neticesinde, Türkiye'de tüketimi yoğun olan ve ithal edilmesinden dolayı yüksek maliyetli ÜRE%46 gübresi de kampanyaya dâhil edildi.

ÜRE%46 gübresinde yüzde 20 indirim ile ton başına yeni fiyat 11.770 TL olarak belirlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gemlik Gübre yetkilileri, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tavsiye ve yönlendirmeleri ile Türk tarımının gelişimi ve milli ekonominin desteklenmesi adına yürütülen kampanya dâhilinde, piyasa koşullarına göre oldukça cazip bir fiyat ile gübre satışı sağlayacaklarını vurgulayarak, "Yapmış olduğumuz kampanyalar neticesinde, oldukça olumlu geri dönüşler almaktayız. Türk tarımının gelişmesi ve çiftçilerimizin desteklenmesi adına bu tarz kampanyalar oldukça önem arz etmektedir. Bu bilinç doğrultusunda indirim kampanyalarımızın sıklıkla devam edeceğini bildirmekten memnuniyet duyarız." ifadelerine yer verdiler.

YORUMLAR 3
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu gubreyi ithal edenler.cok güzel serbest piyasa ekonomisi ni kullanıyorlar. 500 DOLARA AL 1100 dolara sat .çok güçlü adamlar. Tarım bakanı dahil kimsenin sesi çıkmıyor
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçen sene üre 2800 ₺/ ton. 26 CAN 1800 ₺/ton idi.Fiyatlar 5-6 kat artmış.Buğday 1 dönüm maliyeti 1000 ₺' geçti.Çiftçi dönüme kaç alacak.Kaçtan satacak ki kazansın.Allah yardımcınız olsun...
    Cevapla
  • fakur 2 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl indirim anlayamadım
    Cevapla