Son dakika: TOGG, dünyanın en büyük Tüketici Elektronoği Fuarı CES 2022’de yeniliklerini ve ilklerini dünyaya tanıttı. Ayrıca Transition Concept Smart Device (geçiş konsepti akıllı cihaz) adını verdiği konsept otomobilini de sergiledi.

Küresel olarak tescil ettirdiği farklılaştırıcı yaklaşımı UseCaseMobility kavramı ile 'Veri Bazlı İş Modelleri' 'Yeni Mobilite Servisleri', 'Akıllı Yaşam' ve 'Akıllı Şarj' gibi teknolojik çözümlerini paylaşan TOGG, geleceğe bakışını vurgulayan 'Transition Concept Smart Device' (geçiş konsepti akıllı cihaz) adını verdiği konsept otomobilini de tanıttı.

ABD'nin Las Vegas şehrinde 5-7 Ocak tarihleri arasında düzenlenen CES'de düzenlenen basın toplantısında konuşan TOGG CEO'su M. Gürcan Karakaş, klasik bir otomobil şirketi olmadıklarını belirterek, "Kendimizi bir teknoloji şirket olarak tanımlıyoruz. O nedenle teknolojideki en son yeniliklerin ve ilklerin buluşma noktası olan CES'teyiz" dedi.

Otomotiv endüstrisinin büyük bir hızla mobilite ekosistemine dönüştüğünü belirten Karakaş, "Değişen kullanıcı beklentileri doğrultusunda telefonda yaşanan dönüşüm, bugün otomotivde yaşanıyor. Yakın gelecekte büyük olan değil daha çevik, yaratıcı, iş birliğine açık, kullanıcı odaklı organizasyonlar başarılı olacak. Bu alandaki yarış da henüz başlıyor ve bu yarışın içinde biz de varız. Üstelik avantajlıyız çünkü biz bu dünyanın içine doğduk" diye konuştu.

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bugün size megatrendlerin dönüştürdüğü yeni mobiliteyi, bu alanın en genç ve dinamik markası Togg'u anlatacağım. Ama öncelike dünyaya CES'ten merhaba demek isterim.

Bir otomobilden daha fazlası için yola çıktık çünkü oyunun kuralları değişti. Kâr havuzları da el değiştirirken, klasik değer zinciri yerini #USECASEMobility 'ye bırakıyor. Togg'un farkı da bu iş birliği modelinden geliyor.

İki önemli hedefimiz var; fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye'ye ait, küresel düzeyde rekabet edecek bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak. Markamıza baktığımızda dualitenin altını çizdiğini göreceksiniz. Doğu kültürüyle batı kültürünü, akılla duyguyu, bilimle sanatı biraya getiriyoruz. CES2022 katılımımız teknoloji markası kimliğimizin altını çiziyor. Togg bir teknoloji markası. Bu sebeple klasik otomobil fuarları yerine, teknoloji dünyasının buluştuğu Tüketici Elektroniği Fuarındayız.

Dünyada tescil ettirdiğimiz #USECASEMobility markasıyla mobilite çözümleri, yapay zeka, büyük veri, siber güvenlik, oyunlaştırma gibi stratejik alanlara yoğunlaşıyor, startuplarla aynı göz hizasında duruyoruz. Kullanıcıyı merkeze alarak yenilikçi konseptler ortaya çıkarıyoruz.

Rekabette akıllı cihazımızın teknik özellikleri, dijital eko sistemimiz ve EuroNcap çarpışma testinden 2022 normlarıyla 5 yıldız alma hedefimizle başarılı olacağız.

İlk aracımız C segmentinde bir SUV olacak, inşaatı tamamlanmak üzere olan tesislerimiz üretim, tasarım, AR-GE, prototip ve test merkezi, strateji ve yönetim merkeziyle mobilite dönüşüm parkını aynı çatı altında toplayacak.""Üretim tesislerimiz VOC emisyonu açısından Avrupa'da izin verilen limitin 7, Türkiye'de izin verilen üst limitin 9 katı daha temiz olacak.

Mühendislik prototipleri üretimimiz ve akredite test merkezlerinde rüzgar, konfor, iklim, yol tutuş, dayanıklılık ve çarpışma testlerimiz devam ediyor.

Dünyanın önde gelen batarya üreticilerinden Farasis'le kurduğumuz ortaklık, sadece ihtiyacımız olan bataryayı değil, diğer mobilite şirketlerinin de ihtiyaçlarını karşılayacak. Avrupa, Ortadoğu, Rusya, Afrika ve Türkiye'de enerji depolama çözümleri için iş ortaklığı yapacak.

İnsan kadar çevremizi de önemsiyor, gelecek nesillere yeşil ve yaşanabilir bir çevre bırakma amacıyla çalışıyoruz. Bu amaçla CES'deki standımızda, ömrü 1000 yıla varan bir zeytin ağacıyla, 1001 saatlik çalışmayla geri dönüştürülmüş malzemeden 3 boyutlu yazıcıda üretilmiş bir zeytin ağacını birlikte sergiliyor, yaşatmak kadar dönüştürmenin de altını çiziyoruz.

Yorumlar 198 Yorum Var
  • servet 07.01.2022 08:45
    MaşaAllah ne güzel işte bizlere bu yakışır. Rabbimizin buyruğudur her zorlukla beraber bir kolaylık olacaktır.
  • eby 06.01.2022 23:01
    ALLAH razı olsun. Sonuna kadar destek. Hep destek.
  • Mantık 06.01.2022 21:19
    Elektrik yorumları yapılmış, pahalıymış, alınmazmış, nasıl .... güleyim, bilemedim. Petrolden daha mi pahalı, engellemek icin ne zirvalayacaginizi şaşırdınız. Baska Avrupa arabalarına , peyrolle çalışanlara para vereceğine, aynı miktarı buna vereceğiz, o kadar. Tabi içiniz kaldırmıyor, "bak Avrupa neler yapmış, Türkler şöyle böyle " hakaretleriniz elden gidiyor.
  • Genclik 06.01.2022 21:13
    Bayanlar ve gençler için acilen küçük hatchback modelini de çıkarmalı. Heyecanla bekliyoruz.
  • Hamidiye Süvarisi 06.01.2022 18:59
    Maşallah. Emeği geçen herkesten Allah cc. razı olsun.
Daha fazla yorum görüntüle