Fitch duyurdu: CHP'li 3 belediye iflasın eşiğinde

Fitch Ratings, CHP'li İstanbul, İzmir ve Antalya belediyelerinin iflasın eşiğinde olduğunu duyurdu. Açıklama, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Alman ve Fransızlardan aldığı toplam 203 milyon Euro'luk kredileri akıllara getirdi.

Fitch duyurdu: CHP'li 3 belediye iflasın eşiğinde
Fitch duyurdu: CHP'li 3 belediye iflasın eşiğinde
GİRİŞ 05.01.2022 11:34 GÜNCELLEME 05.01.2022 11:39
Bu Habere 276 Yorum Yapılmış

BloombergHT'nin haberine göre Fitch, negatif operasyonel ortamın, özellikle de devam eden yüksek döviz oynaklığının, önemli ölçüde hedge edilmemiş borç pozisyonlarına sahip Türkiye'deki büyükşehir belediyelerinin borç sürdürülebilirliği üzerinde baskı oluşturabileceğini belirtti.

İSTANBUL, İZMİR VE ANTALYA'YA DİKKAT

Bu ihtimalin baz senaryo olmadığını belirten Fitch, yayımladığı raporda büyükşehir belediyelerinin operasyonel dengelerinin sağlam kalmasını beklediklerini ve en çok etkilenecek belediyelerin toplam ortalama borç stoklarının yüzde 77'si dövizden oluşan ve hedge edilmemiş olan İstanbul, İzmir ve Antalya olduğunu belirtti.

BORCUN HEDGE EDİLMESİ NE ANLAMA GELİYOR?

Hedge etmek, finansal veya ticari faaliyetler sırasında oluşacak fiyat hareketlerine karşı korunmak için yapılan işlemlerdir. Hedging işlemi ile alınan risk sıfırlanabilir veya sınırlandırabilir ve kâr sabitlenebilir. Hedge işlemi döviz riskleri için yapılabileceği gibi, emtia, faiz ve hisse senedi için bile yapılabilir.

İMAMOĞLU, ALMAN VE FRANSIZLARDAN KREDİ ALMIŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı İmamoğlu, bugün Fransız Kalkınma Ajansından 93 milyon euro kredi almak için imza attı. Seçim öncesi belediyenin öz kaynaklar ile yönetileceğini söyleyen İmamoğlu, Alman Deutsche Bank'tan da 110 milyon euro kredi almıştı.

YORUMLAR 276
  • İsa kaya 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp'liler hala izin vermiyorlar fırsat vermiyorlar diyor . Köyün olmak böyle birşey olsa gerek .
    Cevapla
  • Zzzzzz 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki borc devletin borcu degil. Seyredeyim imami modunda
    Cevapla
  • ahmet yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    hiççç umrumuzda deil valla
    Cevapla
  • memo 2 yıl önce Şikayet Et
    merak etme bursada iyi değil yapılaşma berbat
    Cevapla
  • aziz y 1 yıl önce Şikayet Et
    bataktamı belediye..iş yapmıyormu..sen ondan bahset..Türkiyede her yerde yapılaşma berbat..
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    FİTCH, sizin aleyhimizde bir karar verse, bunlar zaten siyonizimin uşakları, sırf bizi küçük düşürmek, karalamak için uydurmarapor hazırlıyorlar diye kıyameti koparıyordunuz, hayırdır, ne oldu?
    Cevapla
  • Arif 2 yıl önce Şikayet Et
    Acaba bu sefer Fitch doğrusunu söylemeyi becerdiği için olabilir mi? Hatırlarsanız aylardır Tevfik Göksu "İstanbul Çöküyor" "İstanbul borç alamayacak hale getirildi" diye anlatıyordu ama anlamak istemiyordunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle