Çin'de dikkat çeken analiz: Türkiye'nin projesi tarihin en iyi fırsatı

Çin'in önde gelen gazetelerinden China Daily'de yayınlanan makalede, 'Türkiye'nin Orta Koridor'u tarihin en iyi fırsat dönemiyle karşı karşıya ve hızlı büyümenin arifesinde.' ifadeleri yer aldı. Projenin potansiyeline dikkat çekildi.

Çin'de dikkat çeken analiz: Türkiye'nin projesi tarihin en iyi fırsatı
Çin'de dikkat çeken analiz: Türkiye'nin projesi tarihin en iyi fırsatı
GİRİŞ 04.01.2022 17:31 GÜNCELLEME 04.01.2022 17:31
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Orta Koridor projesi, Çin'den İngiltere'ye kesintisiz ticaret yolunun önemli geçiş noktası. Proje, tarihi İpek Yolu'nun canlandırılmasına da katkı sağlıyor. Bu girişimle ilgili Çin medyasında bir analize yer verildi.

Ülkenin önde gelen gazetelerinden China Daily'de yayınlanan makalede, projenin nadir görülen bir gelişme dönemiyle karşı karşıya olduğu ifade edildi.

Orta Koridor Girişimi'nin ana projesi olan Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun Ekim 2017'de hayata geçtiği hatırlatıldı.

Kullanım oranının tatmin edici olmadığı belirtilen demiryolunun sahip olduğu potansiyele dikkat çekilirken analizde, "Türkiye'nin Orta Koridor'u tarihin en iyi fırsat dönemiyle karşı karşıya ve hızlı büyümenin arifesinde" ifadesi kullanıldı.

TÜRKİYE'YE ÖVGÜ

TRT Haber'in derlediği habere göre, Türkiye'nin ulaşım altyapısını güçlendirmesi ve transit prosedürlerini basitleştirmesinden övgüyle bahsedildi. Bunun Orta Koridor'un pazar rekabet gücü ve çekiciliğini artırdığı vurgulandı.

Çin'den Avrupa'ya en kısa yol Türkiye'den geçiyor. Çin'den yola çıkan bir konteyner, Türkiye üzerinden 15 günde Avrupa'ya ulaşıyor. Bu süre, Rusya Kuzey Ticaret Yolu üzerinden 15-20 güne, Süveyş Kanalı üzerinden 45-60 güne kadar çıkıyor.

KAYNAK: TRT HABER
YORUMLAR 37
  • ibrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    umarım bu yol göç yolu olmaz pakistan ve doğu türkistan geçmesi oradaki göçün hızlanmasına sebeb olabilir çünkü tren yolu rusyadan daha mantıklı onların demir yolları daha iyi durumda
    Cevapla
  • Oyun 2 yıl önce Şikayet Et
    Çin i övüp durmayın lütfen. Bu tur ülkeler çıkarına bakar ve çok ama çoooook acımasızdırlar. Bu yüzden biz millet olarak çok çalışalım ve ekonomik ve siyasi açıdan bunların zulmüne uğramayalım. Çocuklarımızın GELECEĞİNİ bu ülkelerin eline bırakmayalım bu bir oyun değil. bizler diğer ülkelere benzemeyiz gerektiğinde paylaşmasını biliriz ama onlar önce verir sonra kan kustura kustura alırlar
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Bravo çok doğru tespit! komunist çin faşist ırkçı zihniyeti taşıyan din özgürlüğü ve basın özgürlüğü olmayan, insan ve hayvan hakkı olmayan hak ve hukuk tanımayan demokrasi düşmanı baskıcı adaletsiz totaliter komunist sistem yüce yaratıcı bütün insanlığı dinsiz hiç bir kutsalı olmayan kızıl emperiyalist komunist çinlilerden korusun!
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Dinsiz komunist Çin dünya hakimiyeti peşinde bu konuda çok ilginç ingilzce okumayı değer kitap mevcut "You Will Be Assimilated: China's Plan to Sino-form the World" Türkçesi Asimile olacaksınız çinin dünyayı çinleştirme planı! Yazar çok bilgili tecrübeli eski Banker yatırım uzmanı ve Devlet danışmanı! Bügün paralar çoğu çine akmakta ve çin dahada zenginleştikçe daha azgınlaşıyor ve daha fazla savunma sanayi harcamaları yapıyorlar! Birgün Komunist çin ABD $ Dollarını yıkıp kendi Çin Digital RMB para birimini dünya parası olarak yerleştirdiğinde ABD game over olacak!
    Cevapla
  • Tuzla 2 yıl önce Şikayet Et
    Cin sart degil koridor onemli icinde hizli demiryolu gaz Ve petrol Boru hatlari olan koridor bunlar berlinden bakuye berlinden basraya berlinden Bombay a berlinden akabe korfezine uzanmali ulkedeki askeri istihkam birlikleri hapistekiler devlete cezasi borcu olan insaat kamyon Ve araclari olanlar seferber edilmeli Diyarbakir kerkuk Van tebrize Samsun Trabzon Batum Adana beyrut Istanbul Antalya Diyarbakir Trabzon arasinda hizli demiryolu hatti yapilmali
    Cevapla
  • Güzel 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Çinliler çok tehlikelidir adamın yüzüne gülerken öbür taraftan kopyasını yaparlar Türkiye'yi bitirir ler çünkü kendilerine tek rakip olarak ne ABD ne Rusya Türkiye'yi ve Türk insanını görüyorlar yani bunlar dışardan görüntüde dost içerde düşman Bir ülke ne diyorlar uzmanları soyliyeyim çini ne ABD nede Rusya durdura bilir Bizim tek duş manimiz Türkiye çünkü onlar Allah'a inanıyorlar bizimle savaşmaktan kacmazlar teşisleribu oyuzden Türkiye'yi ekonomik anlamda çökertir iz diyorlar askerî anlamda birşey yapamayız diyorlar çünkü Türkiye'nin elimde netur silahlar var bilmiyoruz diyorlar bunların uzmanı çin TV sine çıkıp Türkiye'yi aklı sıra bu şekilde analiz etti
    Cevapla
  • Tüncay 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin büyümesine çin yardımcı oluyor dikkatini çekerim çin bütün dünya dan elini çekti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle