Bakanlık duyurdu: Çok sayıda uçak ve helikopter alınacak

Tarım ve Orman Bakanlığı: 2022 yılında orman yangınlarıyla mücadele edebilmek amacıyla; 5 adet amfibik uçak, 5 adet büyük tanker uçak, 10 adet küçük tanker uçak ve 55 helikopterden oluşacak hava gücü için ihale süreci Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından başlatılmıştır.

Bakanlık duyurdu: Çok sayıda uçak ve helikopter alınacak
Bakanlık duyurdu: Çok sayıda uçak ve helikopter alınacak
GİRİŞ 04.01.2022 10:21 GÜNCELLEME 04.01.2022 11:12
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2022 yılında orman yangınlarıyla mücadele edebilmek amacıyla; 5 adet amfibik uçak, 5 adet büyük tanker uçak, 10 adet küçük tanker uçak ve 55 helikopterden oluşacak hava gücü için ihale sürecinin Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından başlatıldığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 2022 yılında orman yangınlarıyla mücadele edebilmek amacıyla; 5 adet amfibik uçak, 5 adet büyük tanker uçak, 10 adet küçük tanker uçak ve 55 helikopterden oluşacak hava gücü için ihale sürecinin Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından başlatıldığı belirtilerek, "5 adet amfibik uçak satın alınması için Savunma Sanayi Başkanlığı ile birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Amfibik yangın söndürme uçaklarının sipariş üzerine üretilen özel uçaklar olması sebebiyle, uçaklar tedarik edilene kadar kiralama usulü ile hizmet alınmaya devam edilecektir" denildi.

YORUMLAR 4
  • Bozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    bundan öncesini kurtaramadık bari sonrası için gereken tüm tedbirler alınsın gerekirse here yere kamera ağı kurulsun acil müdahele eylem planları tekrar gözden geçirilsin bu bir eksiklik ve gidermek sizin işiniz
    Cevapla
  • cem 2 yıl önce Şikayet Et
    tanker uçakları savunma bakanlığı yangında kullanmadığı zaman havada ikmal içinde kullanabilir çeşitli aparatlar kullanarak
    Cevapla
  • KAMAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Ormanlar yanmış kül olmuş ondan sonra uçak al vah vah
    Cevapla
  • Muttaki 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi haber, çok şükür sonunda bu konuda ciddi bir adım atılıyor
    Cevapla