ASELSAN tarafından geliştirilen GÖKDENİZ Yakın Hava Savunma Sistemi (CIWS), Türkmenistan ile Pakistan’ın ardından Filipinler'e de ihraç ediliyor.

Milli imkanlarla ASELSAN tarafından geliştirilen GÖKDENİZ 35mm’lik Yakın Hava Savunma Sistemi, daha önce Türkmenistan için üretilen C92 Korveti için tercih edilmişti. Pakistan Donanması için üretilen PN MİLGEM Korvetleri’nde de kullanılması kararlaştırılan GÖKDENİZ CIWS, son olarak ise Filipin Donanması tarafından tercih edildi.

MaxDefense tarafından edinilen bilgiye göre; Güney Kore tarafından Filipin Donanması için üretilecek iki adet korvet, ASELSAN üretimi GÖKDENİZ CIWS ile MUHAFIZ 30mm’lik Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi ile donatılacak.

GÖKDENİZ Yakın Hava Savunma Sistemi (YHSS)

GÖKDENİZ YHSS; ASELSAN tarafından geliştirilen 35 mm Parçacıklı Mühimmat (ATOM) ile birlikte, üzerinde konuşlu bulunduğu gemiyi hedef alan anti-gemi füzelerini imha edebilen nokta savunma sistemidir. Sistem, sahip olduğu Otomatik Şeritsiz Mühimmat Besleme Mekanizması ile parçacıklı mühimmat ve klasik tahrip (HEI) mühimmatının aynı anda yüklenmesine ve hedef tipine uygun olarak istenen mühimmatın seçilmesine olanak sağlamaktadır. GÖKDENİZ, anti-gemi füzelerinin yanı sıra helikopterler, uçaklar, insansız hava araçları ve su üstü araçları gibi tehditlere karşı da gemi savunmasını etkin şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

GÖKDENİZ YHSS Genel Özellikleri

Stabilize silah kulesi ile deniz durumu 0 – 5 aralığında işletim

Atış Kontrol Radarı ve E/O algılayıcıları barındıran Entegre Takip Platformu ile hassas hedef takibi

3-B Arama Radarı (Opsiyonel)

Otonom veya Savaş Yönetim Sistemi’ne entegre operasyon

35 mm KDC-02 tipi çift namlulu silah sistemi ile yüksek ateş gücü (1100 atım / dakika)

Parçacıklı mühimmat ve klasik tahrip (HEI) mühimmatının aynı anda yüklenmesine ve tercih edilen mühimmatın istenen anda seçilerek atılmasına olanak tanıyan Otomatik Şeritsiz Mühimmat Besleme Mekanizması (OŞMBM)

Yorumlar 28 Yorum Var
  • Misafir0815 04.01.2022 10:21
    Hoppa da hoppa, ohh ohh bizim de artik Sanayimiz isliyor. REISIM ellerinden öperim. Allah senden razi olsun, benden alsin sana versin. Yeterki sen bizim REIS´imiz kal. Hangi cilgin bana zincir vuracakmis Sasarim.... Allahu ekber..costum vallaha.
  • Ragıp 04.01.2022 08:52
    Allah Devletimize milletimize zeval vermesin.
  • isa okur 04.01.2022 04:21
    Haydi Ya Allah !!! Gurur tablolarımız.20 yıl önce piyade tüfeği üretemeyen Türkiye Önce Allahın,sonra Kaanımızın ,ekibinin,Cumhurun,ve %52 halkımızın sayesinde nerelere geldi.Allah yolumuzu açık etsin.
  • Serdar 04.01.2022 00:15
    Kıytırık adli kullanici oku arastir azicik zihnin acilir
  • Barbaroslar geliyor 03.01.2022 23:52
    Ha maşşallah takır takır takırrrrrrrrr!!!!!!
Daha fazla yorum görüntüle