Karadeniz'deki tarihi keşifle ilgili önemli gelişme

TPAO'nun Karadeniz'de bir paftada sahip olduğu petrol arama ruhsatı Turkish Petroleum Offshore Technology Center AŞ adına %51/49 oranında tescil edildi.

Karadeniz'deki tarihi keşifle ilgili önemli gelişme
Karadeniz'deki tarihi keşifle ilgili önemli gelişme
GİRİŞ 03.01.2022 09:08 GÜNCELLEME 03.01.2022 09:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Petrolleri AO'nun (TPAO), Karadeniz'de Türk Karasuları içinde sahip olduğu AR/TPO/D/F37-b pafta no.lu petrol arama ruhsatı %51/%49 oranı esas alınarak Turkish Petroleum Offshore Technology Center AŞ (TP-OTC) adına takyit olarak tescil edildi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) ilanına göre, 12 Kasım'da imzalanan işbirliği anlaşması kapsamında, söz konusu pafta numaralı arama ruhsat alanı üzerindeki tüm hak ve yükümlülükler anlaşmaya konu ruhsata sahip olan TPAO'da kalmak üzere, hak tesisi; TPAO %51, TP-OTC %49 şeklinde belirlendi.

Anlaşmaya göre, petrol veya doğalgaz üretimine başlanması veya başlanmaması durumunda, TP-OTC AŞ, TPAO'dan herhangi bir talepte bulunmayacak ve TPAO'nun da TP-OTC AŞ'ye karşı hiçbir yükümlülüğü olmayacak. Anlaşma kapsamındaki ruhsatların süresince, üretilen petrol veya doğalgazın mülkiyeti tamamen TPAO'ya ait olacak.

TPAO, yüklenici operatör olarak yapacağı her türlü faaliyet ve işin bütün maliyet ve harcamalarının veya anlaşma kapsamındaki ruhsatlar ve buradaki operasyonlar ile ilgili olarak doğan her türlü zarar, ziyan ve tazminatın tamamını karşılayacak. Bu harcamaları hissesi oranında TP-OTC AŞ'ye fatura ederek tahsil edecek.

TP-OTC, TPAO'nun 12 Mart 2019 tarihinde aldığı yönetim kurulu kararıyla 2 Nisan 2019 tarihinde, bu isimle tescil edilmişti.

YORUMLAR 1
  • SOLHANLI 2 yıl önce Şikayet Et
    bu haberden sonra inşallah yine dolğaza zam haberi almayız
    Cevapla