Cumhurbaşkanlığı duyurdu: Yeni hamleler geliyor, 5 milyar doları bulacak

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, hükümetin enflasyona karşı yeni hamleler yapacağını belirtti. Aşan, ayrıca standart döviz hesaplarından 5 milyar doların TL'ye dönüştürülmesini beklediklerini söyledi.

GİRİŞ 02.01.2022 16:24 GÜNCELLEME 02.01.2022 16:53
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan Japon gazetesi Nikkei Asia'ya verdiği demeçte hükümetin enflasyona karşı garanti verecek ve ülkeyi cari fazla verme yoluna sokacak Türk Lirası bazlı bir dizi yeni finansal araç hazırlığında olduğunu belirtti.

TAHVİL İHRACINI İŞARET ETTİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ

Nikkei, "Hazine ve Maliye Bakanlığı enflasyona endeksli enstrümanlar üzerinde çalışıyor. Bunun, kur korumalı lira mevduat ürünü ile rekabet eden yeni bir banka mevduat ürünü olacağını düşünmüyorum" diye konuşan Aşan'ın doğrudan ifade vermeden tahvil ihracını işaret ettiğini öne sürdü.

YASTIK ALTI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Dünya Gazetesi'nin haberine göre, Aşan'ın ayrıca yastık altında olduğu değerlendirilen 5 bin ton altın ve altın takının fiziki altına dönüştürülebilir altın sertifikaları yolu ile finansal sisteme getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini vurguladığı da belirtildi.

KUR KORULU MEVDUATA YOĞUN İLGİ

Kur korumalı mevduata yatırımcıların gösterdiği ilgiden memnun olduklarını aktaran Asan, "Kişisel olarak bu yeni mevduat enstrümanları ile dövize endeksli lira hesaplarına bir ayda 150 milyar lira toplanmasını, aynı dönemde ek 5 milyar dolarında standart döviz hesaplarından liraya döndürülmesini bekliyorum" dedi.

KAYNAK: HABERLER.COM
YORUMLAR 52
  • keskin 2 yıl önce Şikayet Et
    Akaryakıt, doğalgaz, elektirik zamlarını iptal edin ne oluyoor. Malum kesimin ekmeğine yağ sürüldü. akaryakıtı 8 tl çekin d.gaz kış günü yapılmaz ki
    Cevapla
  • Ramazan 2 yıl önce Şikayet Et
    Şü elektrik faturasın ne olur düzeltin bu kadar zami olur
    Cevapla
  • Urfali 2 yıl önce Şikayet Et
    Döviz muhakkak vergilendirilmeli
    Cevapla
  • kanuni 2 yıl önce Şikayet Et
    ya kardeşim millet inadına alıyor. döviz alana koy yüzde 5 vergiyi. hem kimse almaya cesaret etmesin. alanlardan devlet kazansın. ne bu kardeşim para elin parası. geri zekalı aptallar yüzünden ülke fakirliyor.
    Cevapla
  • Rahman 2 yıl önce Şikayet Et
    Önce faizcilik yapanları tesbit edilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle