Merkez Bankası yeni kur ve altın seviyesini açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kur korumalı TL mevduat için baz alınacak kur seviyelerini açıkladı. Doların seviyesi 12,6185 TL, euro seviyesi 14,2816 TL, gram altın seviyesi ise 726,75 TL olarak duyuruldu.

Merkez Bankası yeni kur ve altın seviyesini açıkladı
Merkez Bankası yeni kur ve altın seviyesini açıkladı
GİRİŞ 30.12.2021 11:13 GÜNCELLEME 30.12.2021 12:19
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası, kur korumalı TL mevduat için baz alınacak yeni kur ve altın seviyelerini açıkladı.

HER GÜN SAAT 11:00'DE AÇIKLANACAK

Hazine, kur farkı hesaplamaları için TCMB'nin her gün saat 11:00’de USD döviz alış kuru yayınlayacağını duyurmuştu.

Merkez Bankası'na göre döviz kurları euro için 14,2816 TL, dolar için 12,6185 TL, gram altın için ise 726,75 TL olarak açıklandı.

MEVDUAT SİSTEMİ NASIL OLACAK?

Hesaplar 3, 6 ve 12 ay vadeli olarak açılabilecek. Açılacak Türk Lirası vadeli hesaplara işleyecek faiz, kar payı ile hesap açılışı ve vade sonundaki kur değişim oranı kıyaslanarak yüksek olan oran üzerinden mevduat ve katılım fonu sahibine ödeme yapılacak.

Hesap açılışındaki kur ile vade sonu kurunun ne olduğuna bakılmaksızın anapara ve faiz/kar payı tutarı müşteriye banka tarafından ödenecek.

Vade sonu kuru üzerinden hesaplanacak tutar, anapara ve faiz, kar payı tutarından büyükse; aradaki fark TCMB tarafından karşılanacak. Vadeden önce hesaptan para çekilmesi durumunda destekten faydalanılamayacak.

YORUMLAR 9
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim bugün euro 15 di
    Cevapla
  • Cesur AdAm 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz böyle Avrupanın en güçlü donanmasını yaparsak, Tüm avrupa ülkelerinin (25-30) yapamadığı hayalek ucağı onlardan önce YAPARSAK, Petrolu Batı ve Londrodan değil de Suriye Libya Azerbeycendan alıp kendi SİLAHLARIMIZI ÜRETMEKLE KALMAZ Batının satacağı ülkelere silah SATARSAK karşımıza çıkamayan korkarlar DOLARI 20-50 -100 yaparlar Bizde Dolar değil VATAN SEVGİSİ VAR dolar ne olursa olsun bu defa milli ARABAYI, UCAĞI, HEKOPTERİ, UCAK GEMİSİNİ, NÜKLER SANTRALİ, V.S. ALLAH CC izniyle bu defa yapacağız bize 100 yıl daha SAMAN, SUĞAN, PATATES üretiremeyecekler. ZAFEH SAPREDENİNDİN ( Muhammed SAV. )
    Cevapla
  • ne alaka 2 yıl önce Şikayet Et
    saat 11 de diyor arkadas ....Biri 11 bile cok demiste...
    Cevapla
  • ali dayı 2 yıl önce Şikayet Et
    malesef bilinçaltımıza öyle bir yerleştirildiki bu dolar altın mubabbeti insanlar dolar altın dedikleri kadar Allah deseler ne iyi olurdu
    Cevapla
  • Haktan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yukseliyordu hemen mudahale ettiniz 11 de düşük gostermek icin.
    Cevapla
  • Recep 2 yıl önce Şikayet Et
    11 bile çok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle