Dolarda hareketli dakikalar! İşte ilk rakamlar

Döviz kurları haftanın dördüncü gününe yükselişle başladı. Dolar ve Euro'daki yükseliş sabah saatleri itibarıyla yüzde 5'i aştı.

Dolarda hareketli dakikalar! İşte ilk rakamlar
Dolarda hareketli dakikalar! İşte ilk rakamlar
GİRİŞ 30.12.2021 09:20 GÜNCELLEME 30.12.2021 09:39
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Dolar/TL kurunda yılın son haftasında hareketlilik gözleniyor. Geçen haftayı kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı başta olmak üzere alınan önlemlerin etkisiyle dolar, 10.63 liradan kapatmıştı. Dün ise yeniden 12.60 liranın üzerine tırmandı.

Haftanın dördüncü gününe ise 12.90 liradan başlayan Dolar/TL yüzde 5 değer kazanarak 13,36'dan işlem görüyor.

Küresel piyasalarda tatil dönemi sebebiyle sakin bir hafta yaşanırken, omicron varyantı sebebiyle rekor seviyeye yükselen koronavirüs vakaları tedirginlik yaratmaya devam ediyor.

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

Dolar TL'de yaşanan yukarı yönlü hareketle ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dün katıldığı TV programında şu ifadeleri kullandı:

"Dolar bugün 12.64'teydi. 18 liranın üstünden bugünlere kadar gelmiş durumdayız. 18 liraya doğru giderken ki rakamlar sürekli değişti, yukarıya doğru. O dönem içinde doların bu kadar radikal bir düşüşten sonra çok hızlı şekilde, bunun salınımlarının çok hafif gelmesi beklenemez. Bu salınımlar yukarı, aşağı oynaya oynaya kendi dengesine girecek."

YORUMLAR 24
  • Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben hükümeti tebrik ediyorum,tarihte eşi görülmemiş bir başariya imza atti,20yıl boyunca lafla peynir gemisi yürüttü tebrikler..
    Cevapla
  • abdullah ünal 2 yıl önce Şikayet Et
    hükümeti 20 yıl yıl boyunca indirmek icin ne darbeler yapılmaya calısıldı bi araştırsana ,yarın akşam görecez ..o yiyecek ekmek bulamıyorum diyipte türkiyenın en gözde yerlerinde görürsün... ülkede yürüyen merdive ne binmesini bilemiyen bir adamın arkasına ülkenin yüzde 25 takılıyorsa:)).... gelmissin REİS se laf ediyon
    Cevapla
  • dadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    hani düşüyordu bir hafta 3 TL arttı
    Cevapla
  • dursun aslan 2 yıl önce Şikayet Et
    bence dolar sadece devletin elinde olsun ve sadece ithalat ve ihracat yapan kullansın oda merkez bankasından tl karşılığı alsın işi bitince geri teslim etsin
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    mb seyretsin trene bakar gibi. olacağı buydu zaten. adamların fiyat larla falan ilgilendiği yok. indirim hayal oldu, benzine mazota yine zam gelecek. hükümetimiz artık işe yarayacak şeyler yapmaktan uzak. kesinlikle artık bırakmalı vatandaşı 2 sene içinde çok bunalttı ve yordu.
    Cevapla
  • kapadokyali 2 yıl önce Şikayet Et
    ne yaparsan yap dolar 25 tl olacak ocak ayinda
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    O zaman pahalılıkdan işsizlikden yakınmayacağız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle