Cep telefonu satışına taksit düzenlemesi

BDDK'nin ardından Ticaret Bakanlığı da söz konusu telefonların fiyat limitleri ile taksit sayılarında değişikliğe gitti. Cep telefonu satışlarında 3 aylık taksitlendirme sınırına tabi tutar 3,500 TL'den 5,000 TL'ye çıkarıldı.

Cep telefonu satışına taksit düzenlemesi
Cep telefonu satışına taksit düzenlemesi
GİRİŞ 30.12.2021 09:53 GÜNCELLEME 30.12.2021 10:24
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelikle, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) cep telefonlarında "yenilenmiş ürün teşviki" kapsamında fiyat limitlerinde ve taksit sayılarında yaptığı değişikliğe uygun düzenlemeye gidildi.

Buna göre, fiyatı 5 bin liranın üzerinde olan cep telefonu satışlarında 3 ay, yenileme merkezleri veya yetkili satıcılarca gerçekleştirilmesi kaydıyla fiyatı 5 bin liranın üzerinde olan "yenilenmiş ürün" niteliğindeki cep telefonu satışlarında 6 ay taksit uygulanacak.

KAYNAK: REUTERS
YORUMLAR 22
  • Samii 2 yıl önce Şikayet Et
    Yerli ürerim yerli markalara 12 taksit yapılsın diğerlerine taksit yapılmasın. Gülü seven dikenine katlansın.
    Cevapla
  • yüksel 2 yıl önce Şikayet Et
    sistem sizi bankaya kredi çektirerek telefon almaya yönlendiriyor. ben faize karşıyım. sistem kredi kartlarına yönlendirsin, kredi kartlarına taksit açılsın. Bu vebaldir, bu vebali bankaya krediye yönlendirenlerde mes'ul'dur. BDDK işini düzgün yapmıyor anladığımız.
    Cevapla
  • güngörmüş 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam telefonunu düşürdü kırdı ne olacak insanlar her zaman keyfi iş yapmıyor insanlar neden sıkıntıya girsin. En düşük telefon fiyatları malumunuz neden taksitlerde bu kadar saçmalık uygulanır anlamıyorum. Olaylara yanlı bakmak yerine normal vatandaş gözüyle baksanız özellikle dar gelirli aileler için malum teknolojik cihazlarda eski telefonlara güven olmuyor.
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Taksit sayısına karışan bddk neden çek ile dolandırıcılığa bir çare bulmuyor
    Cevapla
  • Çiftçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Millet nasıl faize itilir aha böyle. Nasmış diye diye milleti keriz yerine koyuyorsunuz. 1 sene kaldı bakalım daha ne kadar batırabilirsiniz herkes görecek.
    Cevapla
  • Yassıadalı. 2 yıl önce Şikayet Et
    Muhakkak tarlalarını icara veriyorsun..!
    Cevapla
  • ORHAN YILMAZ 2 yıl önce Şikayet Et
    yav hele çıkacaksınız gene yenilceksiniz sanki kazanacak gibi havalar. bu milletin gözü açıldı diğer partilere oy moy %30 dan fazla çıkmaz bakın işinize
    Cevapla
  • ihsan kastamonu 2 yıl önce Şikayet Et
    başka ne denecek bankalarda döviz mevduatı 233 milyar dolar olacak devletde 10yirmi milyardolar dış kaynağa ihtiyaç hissedecek marketlerde fiatı ne kadar yüselse satışlarınartması paraya rağmen araba bulunmuyor sonra açlık edebiyatı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle