TBMM'deki toplantı sonrası kripto paralarla ilgili düzenleme açıklaması

Son dakika haberleri...AK Parti Grup Başkan Vekilleri Mustafa Elitaş ve Mahir Ünal, 'kripto para' düzenlemesiyle ilgili TBMM'de sektör temsilcileri ile yaptığı görüşme sonrasında açıklamalarda bulundu.

TBMM'deki toplantı sonrası kripto paralarla ilgili düzenleme açıklaması
TBMM'deki toplantı sonrası kripto paralarla ilgili düzenleme açıklaması
GİRİŞ 29.12.2021 18:15 GÜNCELLEME 30.12.2021 08:10
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş kripto parada yasal düzenlemeye ilişkin canlı yayında açıklamalarda bulundu.

"BİR AN ÖNCE DÜZENLEME YAPILACAK"

"Çalışmamıza katkı sağlayacak arkadaşlarımız da bulundular. Dünyada çok hızlı bir şekilde yaygınlaşan, 2010 yılının sonunda hayatımıza giren, sanal para diye ifade edilen, sanal yatırım aracı diye ortaya konulan, 10 yıllık bir süre içinde dünyada çok hızlı bir gelişim ortaya çıktı.

Bu gelişime çeşitli ülkeler ayak uydurmaya gayret ettiler. 7 veya 8 tane ülke bir yasal düzenlemeyi gerçekleştirdi. Biz buradan platform üyelerinden aldığımız ortak kanaat şu; bir an önce kripto varlıklarla ilgili düzenlemenin yapılmasıdır.

"MEVZUAT DAHA NET BİR ŞEKİLDE OLACAK"

Yapılan mevzuatın daha net bir şekilde olup, ikincil mevzuatlarla konunun düzenlenmesi konusunda ortak bir kanaatimiz hasıl oldu. Çünkü dijital dünyada değişimin hızına ayak uydurabilmeniz mümkün değil.

"GENİŞ BİR TANIMLAMA OLUŞTURULACAK"

Teknik çalışmalar yapılıp ortak noktada buluşulacak. Sistem nasıl rahat yürüyecek bunu değerlendirdik. Geniş bir tanımlama oluşturulacak"

YORUMLAR 32
  • MURAT 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardeş katılıyorum emekler araya gitmesin müdahale şart
    Cevapla
  • MURAT 2 yıl önce Şikayet Et
    Kriptoya uygulanacak Yuksek vergi secim kaybettirir.Aksini iddia eden varsa buyursun gelsin.Aman dikkat 2023 sonrasina biraksaniz daha iyi olurdu bence.Surekli bu isin icindeyim ve cogu forum u da takip ederim.Bu yuzden kendimce uyarma geregi duydum
    Cevapla
  • Burhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yüksek değil de makul bir vergi getirilirse sorun olmaz.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Criptoda yatırım yapan birisi olarak kaldıraçlı işlemlerde pozisyon açanlar için sınava tabi tutulmalılar başarılı olanlara izin verilmeli sonuçta burda millet olarak kazanmalıyız ve bir diyer konuda yeni hesap açanlara ilk para transferlerinde evli iseler eş onayı ve mal varlığının 10/1kısmını gönderecek şekilde Bi düzenleme yapılmalı diğer türlü Allah korusun insan hırs yapıp kaldıraçta bütün parasını basabilir bunu yaşayan bilir o yüzden millete crpyo dan zarar eden değil kazanan biz olmalıyız ve benim tavsiyem kaldıraç elinde sonunda sizi yener hold yapın sağlam coinleri alın ve kar etmedikçe satmayın
    Cevapla
  • zgc 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşlerim bu kripto para işi ulus devletlerin yok oluşu demek. Türkiye cumhuriyetinin tl si olmasa devletide olmaz. Bi devlet kurulurken ilk olarak para basılır. Kontrol kimde ise yöneten o olur. Umarım ülkemiz bu tehlikeyi görüp yasaklar. Yoksa tek dünya devletine giden yolun km taşlarından biride biz oluruz. Akdenizdeki petrolünde, egedeki adalar problemininde, Pkk fötö ile olan mücadelemizinde hatta Şehitlerimizin ve hatta ve hatta bayrağımızında bir anlamı kalmaz.
    Cevapla
  • Mehmet Hatipoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Bilgin yok ama fikrin var, garip.
    Cevapla
  • scx 2 yıl önce Şikayet Et
    aynen sen uzak dur bu sektörden..
    Cevapla
  • Ccccc 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne zırvalıyon la sen .
    Cevapla
  • Tahsin Buyur 2 yıl önce Şikayet Et
    Olaya bu şekilde bakman çok tuhaf.
    Cevapla
  • Erdo 2 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen dövizin ateşini düşürün. 8-9 TL. Bandına acil indirilmeli ve istikrar sağlanmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle