Son dakika: Merkez Bankası'ndan açıklama geldi! Altını olanlara müjde: Destek kararı...

Son dakika haberi: Altın hesaplarının Türk Lirası mevduat hesaplarına dönüşümünün desteklenmesine ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

GİRİŞ 29.12.2021 09:51 GÜNCELLEME 29.12.2021 12:11
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Resmi Gazete'de yayımlanan Merkez Bankası tebliğine göre, 28 Aralık 2021 tarihi itibariyle altın hesapları, hesap sahibinin talep etmesi halinde Türk Lirası mevduat hesabına çevrilecek.

MB'NİN O GÜN İLAN EDECEĞİ FİYAT ESAS ALINACAK

Altın hesaplarının Türk Lirası'na çevrilmesinde Merkez Bankası'nın o gün saat 11.00'de ilan edeceği gram altın fiyatı esas alınacak.

Dönüşüm sonrası açılacak yeni hesaplar 3, 6 ve 12 ay vadeli olacak. Bankanın hesaba uygulayacağı faiz, Merkez Bankası'nca belirlenen bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının altında olamayacak.

Vade sonunda Türk Lirası hesap sahibine ana para ve faizi banka ödeyecek. Vade sonunda, altın fiyatlarından oluşan farkın faizden yüksek olması halinde aradaki farkı Merkez Bankası ödeyecek.

Hesabın vadesinden önce bozulması halinde herhangi bir ödeme yapılmayacak. Söz konusu ödeme desteği bir defaya mahsus olarak uygulanacak.

TCMB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan konuyla ilgili açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bankacılık sistemindeki toplam mevduat/katılım fonu içinde Türk lirasının payının artırılarak finansal istikrarın desteklenmesi amacıyla 21 Aralık 2021 tarihli ve 62 sayılı Basın Duyurusu ile döviz tevdiat hesaplarının ve döviz cinsinden katılım fonlarının Türk lirası vadeli hesaplara dönüşmesi halinde mevduat ve katılım fonu sahiplerine destek sağlanacağı açıklanmıştı. 

Bu defa altın cinsinden mevduat hesapları ve katılım fonlarının vadeli Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşmesi halinde mevduat ve katılım fonu sahiplerine destek sağlanmasına karar verilmiştir."

MB, ALTININ ALIŞ FİYATINI BELİRLEDİ

Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi programı kapsamında, Merkez Bankası altının alış fiyatını 696,44 TL olarak belirledi.

YORUMLAR 126
  • Salim 2 yıl önce Şikayet Et
    Banka altın olarak borç alsın . altınları Para olarak tutsun hesapta. Geri verdiğinde altın borcu olarak geri versin .Bu şekilde faiz olmadığı gibi Türk parasına değerini kaybetmeden korunmuş olur
    Cevapla
  • Salim 2 yıl önce Şikayet Et
    Banka altınları borç olarak alsın. Para olarak tutsun . Altın sahibi altınları geri almak istediğinde yine altın hesbı olarak geri verdin. Bu hem faiz olmaz .hemde istenilen durumda gerçekleşmiş olur
    Cevapla
  • Cenk 2 yıl önce Şikayet Et
    Faize yönlendirmeyin
    Cevapla
  • Adamın Birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne Altınım Var Ne Dövizim İnsanların Zaruri İhtiyaçlarına Zam Gelmesin Yeterki Aldığım Aylık İle Gecinebileyim Bu Bana Yeter.
    Cevapla
  • Müslüman 2 yıl önce Şikayet Et
    Faiz haram. Ben nasıl üç kuruşluk altın birikimimi faize yatırabilirim. Faiz haram değil mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle