BDDK’dan 13 bankaya 50’şer bin TL 'kredi' cezası

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankalarca kullandırılan kredilerin amacına uygun kullanımı için iç kontrol mekanizmalarının zamanında oluşturulmadığı gerekçesiyle 13 bankaya 50'şer bin TL ceza uygulanmasına karar verdi.

BDDK’dan 13 bankaya 50’şer bin TL 'kredi' cezası
BDDK’dan 13 bankaya 50’şer bin TL 'kredi' cezası
GİRİŞ 28.12.2021 22:20 GÜNCELLEME 29.12.2021 03:12
Bu Habere 143 Yorum Yapılmış

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bireysel veya tüzel müşterilere Türk lirası cinsinden kullandırılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu edilmemesine yönelik gerekli kontrollerin azami seviyede oluşturulması uyarısında bulunmuştu.

AA muhabirinin bankacılık kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, yapılan incelemeler neticesinde Bankacılık Kanunu'nun 148. maddenin b fıkrası kapsamında "alınan kararlara ve verilen talimatlara, çıkarılan yönetmelik ve tebliğlere ve yapılan diğer düzenlemelere uyulmaması hâlinde 50 bin Türk lirasından 500 bin Türk lirasına kadar idari para cezası uygulanır." hükmü gereğince 13 bankaya 50'şer bin TL para cezası uygulanmasına karar verdi.

Kaynaklar, ceza gerekçesinin bankaların iç kontrol mekanizmasını zamanında oluşturmaması olduğunu söyledi.

BDDK kaynakları idari para cezası verildiğini teyit etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 143
  • T.C.VATANDAŞI 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu an İhtiyaç kredisi faizlerini internetten sorgulayın; %33-%36 . Zenginlere/şirketlere %14.
    Cevapla
  • belde 2 yıl önce Şikayet Et
    göstermelik olmuş bence. biz buralarda da duyuyoruz, kişi esnaf 100-200 bin Tl alıp döviz altın yapan bu nedenle psikolojik bunalıma giren kişiler olduğunu duyuyoruz. tamam insandır şaşar, ancak bankalar da kişileri uyarması gerekmez mi. alınan krediyi altına, dövize çevirmek de neyin nesi. bunu kabul eden banka da bir o kadar kusurlu olsa gerek. bu iş kanuni bir düzenleme yapılmadığı görülüyor. varsa da yaptırımı düşük. bankalara verilen ceza da caydırıcı olmalı en azından bundan sonra
    Cevapla
  • Vatan evladı 2 yıl önce Şikayet Et
    Aman ne buyuk ceza once borclunun borcunu odeyemedigi icin tefeci avukatlara satmasina araci kurumlara satmasina ve borca kefil olan zavalli ailelelre eziyet ettikleri icin cezalar bu olmamali malesef hepsi yasal tefeci
    Cevapla
  • Damat Ferit 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok ceza vermişler...
    Cevapla
  • Parola61 2 yıl önce Şikayet Et
    cezayı kesmeye gidenlerin masraflarını kurtarıyor mu ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle