Dolar ve Euro güne nasıl başladı? İşte işte ilk rakamlar

Sabah saatleri itibariyle dolar 11,60 liranın hemen üzerinde el değiştirirken Euro/TL ise 13,15-13,20 bandında dalgalanıyor.

Dolar ve Euro güne nasıl başladı? İşte işte ilk rakamlar
Dolar ve Euro güne nasıl başladı? İşte işte ilk rakamlar
GİRİŞ 28.12.2021 09:33 GÜNCELLEME 28.12.2021 09:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kur Korumalı Vadeli TL Mevduat başta olmak üzere TL'ye teşvik için alınan önlemlerin etkisiyle geçen hafta dolar 18.36 liradan 10.63 liraya gerilemişti. 

Küresel piyasaların çok büyük bir kısmının Noel tatili nedeniyle kapalı olduğu haftada,  döviz kurları Türk Lirası karşısında dalgalı seyrini sürdürüyor. Sabah saatleri itibariyle dolar 11,60 liranın hemen üzerinde el değiştirirken Euro/TL ise 13,15-13,20 bandında dalgalanıyor. 

Öte yandan Borsa İstanbul'da ise BİST-50'de açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralı geçen hafta ve dün olduğu gibi bugün de devam edecek.

KÜRESEL PİYASALARDA SON DURUM

Asya Pasifik hisse senetleri Salı günkü işlemlerde ABD'deki rekor S&P kapanışını takip ederek yükseldi. Bölge genelinde Japonya'nın Nikkei 225 Endeksi kazanımların başını çekti. Japon endekslerinde yükselişler yüzde 1 civarındaydı. Çin ana karasında ve Hong Kong'da endeksler yataya yakın pozitif seyretti. Güney Kore'nin Kospi endeksi ise yatay. Hong Kong'da işlem gören Çinli teknoloji devlerinin hisseleri çoğunlukla düştü. Tencent yüzde 1.5'dan fazla geriledi, Meituan'da ise kayıplar yüzde 2.5 civarındaydı.

YORUMLAR 2
  • vatan sever 2 yıl önce Şikayet Et
    Eğer hep birlikte tl ye dönerek Türk liramıza güvenirsek hep birlilkte kazanacağız fiyatlar oturacak piyasa normalleşecek aslında kimse dolardan altından kar etmiyor çünkü biz dolara altına yönelirsek piyasa yükseliyor eğer bir şeşkaza kar edersek oda piyasa pahalılığına gidiyor gelin hep birlilte yerli ve milli olalım piyasayı hep birlikte ucuzlatalım. özümüze dönelim işimize bakalım.
    Cevapla
  • doğruları konuşan 2 yıl önce Şikayet Et
    Dolar gittiği yeri unutmaz.
    Cevapla