Marketten zamlı ürün alan vatandaş indirim gelince ne yapacak?

Tüketici Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, marketlerden zamlı ürün alan vatandaşların aynı ürünü 14 gün içerisinde iade etme haklarını olduğunu dile getirdi.

Marketten zamlı ürün alan vatandaş indirim gelince ne yapacak?
Marketten zamlı ürün alan vatandaş indirim gelince ne yapacak?
GİRİŞ 27.12.2021 23:22 GÜNCELLEME 27.12.2021 23:24
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Hem kurdaki oynaklık hem de enflasyonun ardından market ürünlerine büyük zam yapıldı. Tüketici Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, marketlerden zamlı ürün alan vatandaşların aynı ürünü 14 gün içerisinde iade etme haklarını olduğunu dile getirdi. Ancak Ağaoğlu, gıda ürünlerin paketlerinden çıkarılmamış olmasına dikkat etmek gerektiğini vurguladı.

Türk ekonomisindeki tarihi dalgalanma, kısa süre içerisinde market raflarına da yansıdı. Hem kurdaki oynaklık hem de enflasyonun etkisiyle marketlerde satılan temel gıda ürünlerine büyük zamlar yapıldı. Başta Ayçiçek yağı, süt ve şeker gibi ürünleri zamlı alan vatandaşlar, kurdaki düşmenin ardından marketlerden indirim beklemeye başladı. Tüketici Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu ise ürünleri zamlı alan vatandaşların 14 gün içerisinde ürün iadesi yapabileceğini belirtti.

"ALIŞVERİŞ FİŞİNİ İBRAZ EDEREK İADE EDEBİLİRLER"

Ağaoğlu "Fiyatlar daha da artacak" beklentisiyle vatandaşın evine gıda ürünü stokladığını belirterek, "Bu ürünlerin bir çoğu pahalı fiyatlardan alındı. Kanunen 14 gün iade etme hakkı var. Eğer indirimler başlayacaksa -ki birçok kalemlerde görülebilir bu- vatandaş, alışveriş fişini ibraz ederek pahalıya aldığı ürünleri iade edebilir" dedi.

"ÜRÜNÜN AMBALAJDAN ÇIKARILMAMASI GEREKİYOR"

Açıklamalarını sürdüren Ağaoğlu, "E-ticaret'te şartsız iade hakkı var. Fiziki yapılan gıda alışverişlerinde ise, ürün ambalajından çıkmadıysa marketler iade alabilir. Böylece vatandaş, o ürün ucuzlayınca daha uyguna tekrar alabilir" diye konuştu.

YORUMLAR 9
  • Bir vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşıda kendileri gibi stokçu zannettiler sanırım, yağ bitti gittim 119tl den aldım eve gelince doğal olarak açtık, açmayacak olsam ne demeye gidip alıyım
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben fiyat indireceklerine inanmıyorum şahsen 10 lira yükseltip 0.50 kuruş indirim yaptık diye insanların aklıyla oynamaya devam ediyor onbinlerce mağazası olan 3-4 harfliler. Bunlar tekel olma yolunda gittikleri için yasal düzenleme getirilerek faaliyetleri sınırlandırılmalıdır.
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 2 yıl önce Şikayet Et
    "Marketten zamlı ürün alan vatandaş indirim gelince ne yapacak?" Derdine yanacak.
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    saçmalıktan başka birşey değil,vatandaş ürünü ihtiyacı için kullanmak üzere alıyor ve çoğunlukla aldığı gün yada ertesi gün paketini açıp kullanmaya başlıyor. nasıl iade edecek.iade olması için malın paketinin açılmamış ve kullanılmamış olması lazımmış,vatandaş kullanmadığı malı niçin alacak.
    Cevapla
  • Kayserili 2 yıl önce Şikayet Et
    Yıldırım kardeş okuyup okuyup mesajına güldüm
    Cevapla
  • Yıldırım 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeni bir tane ürün alıyorsunuz. Paketini açmadan eski fiş ile yeni ürünü iade ediyorsunuz. Bu kadar basit
    Cevapla
  • Vatann sever 2 yıl önce Şikayet Et
    İyice indirim yapana kadar büyük alış veriş YOOOOOOK
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle