Tarım Kredi, KoopGross’ların üçüncüsünü Gaziantep’te açtı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi), ürünlerinin toptan ve perakende satışının yapıldığı KoopGross mağazalarının 3'üncüsünü Gaziantep'te hizmete aldı.

Tarım Kredi, KoopGross’ların üçüncüsünü Gaziantep’te açtı
Tarım Kredi, KoopGross’ların üçüncüsünü Gaziantep’te açtı
GİRİŞ 27.12.2021 16:27 GÜNCELLEME 27.12.2021 16:27

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi), Kooperatif Market’lerin yanı sıra KoopGross mağaza yatırımlarına da devam ediyor. KoopGross mağazalarının üçüncüsü Gaziantep’in Şahinbey ilçesi Güneykent Mahallesi’nde hizmete girdi.

Mağazanın açılışında konuşan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı Davut Arpa, Tarım Kredi'nin Türkiye'nin bir çiftçi kuruluşu olduğunu vurguladı.

Tarım Kredi'nin 17 bölge birliği, 1615 kooperatifi, 200 hizmet bürosu, 19 iştiraki yapılanmasıyla çiftçinin hizmetinde olduğunu kaydeden Arpa, “Tüm dünya örneklerinde olduğu gibi Türkiye'de de Tarım Kredi Kooperatifleri bir elini çiftçiye uzatırken diğer taraftan da tüketicinin yanında yer alıyor. Üretici ile tüketici arasında köprü olma noktasında yapılanmasını hızlı bir şekilde geliştirerek dönüştürüyor.” dedi.

"YÜZDE 30'A VARAN İNDİRİMLERİMİZİ FİYATLARIMIZA YANSITTIK"

Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik AŞ Genel Müdürü Bayramali Yıldırım ise 5 yıllık strateji planı hazırladıklarını söyledi.

Sene başında belirlenen 500 market hedefine ulaştıklarını kaydeden Yıldırım, şunları söyledi: “Türkiye genelinde 13 lojistik merkezimiz var, bunlar sayesinde birçok ilde mağaza açıldı. 2022'nin ilk 6 ayından itibaren Türkiye geneline yaygın 13 lojistik merkezinde 81 il ve potansiyel ilçelerin tamamında yaygınlaşmaya devam edeceğiz. Girdi maliyetlerinde de bir indirim olması normaldir. Tarım Kredi olarak vatandaşlarımızın yanında yer almak için girdi fiyatlarında indirim olmasını beklemeden indirimleri fiyatlarımıza yansıtmaya başladık. Dün yaptığımız çalışmayla beraber yüzde 30'a varan indirimlerimizi fiyatlarımıza yansıttık. Fiyatlar yukarı doğru çıkarken fiyatlarımızı aşağıda tutarak regülasyon görevinde öncülük yaptık, şu anda fiyatlarımızı aşağı alırken ilk hareketi yaparak da piyasada öncülük yaptık.”

KAYNAK: AA