Son dakika: Oxford’lu profesörden çok çarpıcı "Bitcoin" uyarısı: Ondan bile beter....

Oxford’da görevli Ekonomi Profesörü Robert McCauley, kripto para Bitcoin’in ‘saadet zinciri’nden tehlikeli olduğunu öne sürdü. “Bir Bitcoin sahibinin nakit çekmesinin tek yolu, bir başkasına satış yapmaktır” ifadesini kullandı.

GİRİŞ 27.12.2021 07:07 GÜNCELLEME 27.12.2021 09:16
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Oxford Üniversitesi’nde ekonomi profesörü olarak görev yapan Robert McCauley, İngiliz finans gazetesi Financial Times için yazdığı makalede, son yılların gözde yatırım aracı Bitcoin’in saadet zincirinden (ponzi) bile kötü olduğunu öne sürdü.

‘Bitcoin neden Madoff tarzı bir ponzi şemasından daha kötü?’ başlıklı yazısında McCauley, “Ponzi şeması sıfır toplamlı bir girişimdir. Ancak Bitcoin, negatif toplamlı bir fenomendir” dedi.

Ekonomistlerin Bitcoin’i yılın en çok kazanan yatırım aracı olarak sunduğunu söyleyen ekonomi profesörü, ponzi sistemlerinin aksine Bitcoin’in sürekli gelir vadetmediğini belirterek, “Bir Bitcoin sahibinin nakit çekmesinin tek yolu, bir başkasına satış yapmaktır” ifadesini kullandı.

Bitcoin’in çöküşünün ponzilerin çöküşünden farklı olacağını iddia eden McCauley, söz konusu kripto paranın mucidi Satoshi Nakamoto’nun anonim kalması nedeniyle, herhangi bir dolandırıcılık durumunda yatırımcıların kayıp paralarını geri isteyeceği gerçek bir kişiye ulaşamayacağı konusunda da uyarıda bulundu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 42
  • Erhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyayı sömüren güçlerin bir oyunu bu insanlığa büyük kazık atacaklar hiç kimsede hakkını arayamayacak bu kayıpa herkes bir şekilde binecek istemesede mecbur olacsk sistem bunu mecbur edecek
    Cevapla
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Işte o yüzden değeri hiç düşmez. Ilerde 100 Belkide 200, 300 vs... TL'den daha iyi...
    Cevapla
  • Alperen 2 yıl önce Şikayet Et
    Borsada işlem yapmak çok farklı mı, orada da para alabilmeniz için bir başkasının sizin sattığınız hisseyi alması gerekir. Profesör sanki nir icat yapmış gibi boş konuşuyor
    Cevapla
  • Btc 2 yıl önce Şikayet Et
    Oxford profesöru ama boş yapmış
    Cevapla
  • Sakaryalı Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    BİTCOİN= 0 (Sıfır) =BABİL
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle