İndirim beklerken zam geldi! Her yerden fiyat artış bilgisi geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı TL'yi teşvik paketi sonrası dolar kurunda sert düşüş yaşanırken doğa olarak vatandaştan çarşı pazarda bir indirim beklentisi oluştu ancak bazı satıcılar indirim yerine zam yapmaya devam ediyor.

GİRİŞ 26.12.2021 10:31 GÜNCELLEME 26.12.2021 11:12
Bu Habere 630 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan TL'yi teşvik paketi dolar kurundaki köpüğü aldı. Erdoğan'ın açıklamasıyla 18 TL seviyelerinde seyreden dolar kuru 11 TL seviyelerine kadar hızla geriledi.

Dolardaki sert düşüş sonrası vatandaş fiyatlarda indirim beklerken, kurdaki en ufak bir yükselişi bile fiyat etiketine yansıtanlar adeta sessizliğe büründü.

TESK’ten fiyat artışı tepkisi: Cezalar caydırıcı değilTESK’ten fiyat artışı tepkisi: Cezalar caydırıcı değil

İNDİRİM BEKLERKEN ZAM YAPIYORLAR

Hem devletten hem de vatandaştan gelen indirim çağrılarına sessiz kalan bazı satıcılar, bırakın indirim yapmayı zam yapamaya devam ediyor.

Sosyal medyada bir çok kullanıcı halen her gün artan fiyat etiketlerinin fotoğraflarını paylaşmaya devam ediyor.

Örneğin dolardaki düşüş şeker fiyatlarında indirim beklenirken 5 kilogramlık toz şeker market raflarında 35 TL'den 45 TL'ye çıktı. Fiyat etiketi üzerindeki fiyat değişim tarihin ise 24 Aralık olduğunu belirtelim.

DOLAR DÜŞÜYOR YUMURTA YÜKSELİYOR

Bir çok üründe fiyatlar artmaya devam ederken, yumurta fiyatlarına üst üste zam yapılıyor. Son bir haftada bazı marketlerde yumurta fiyatları 3 kez zamlandı. 


DENETİMLER ARTTI CEZA YAĞIYOR

Öte yandan Fahiş fiyat artışları ve stokçuluk uygulamalarına yönelik denetim ve incelemelerde bulunmak üzere kurulan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, cuma günü toplanarak yapılan denetimler ve vatandaş şikayetlerini masaya yatırdı.

Kurulun marketlere yönelik yaptığı denetimlerde bazı marketlerin ürün alış fiyatları artmamasına rağmen bazı ürün gruplarında yüzde 20'leri aşan oranlarda sebepsiz yere zam yaptığı tespit edildi.

Marketlerin beyaz et, kırmızı et, tavuk kanadı, beyaz peynir, kaşar peyniri gibi ürünlerde alış maliyetleri artmamasına rağmen yaptıkları zam oranlarının ticareti bozucu ve vatandaşı mağdur edici faaliyet olarak değerlendirildiği belirtildi.

 
KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 630
  • Turan 2 yıl önce Şikayet Et
    Mazota bak önce ona indirim gelmeli.Dolar düşse ne olcak..
    Cevapla
  • Osman Berk 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimse heveslenmesin fiyatlar düşecek diye fiyatlar düşmez
    Cevapla
  • FEHMİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Dolar 13 olsun yine zam koymaya başlar bu v8cdansizlar sakin kardan zarar etmesinler yoksa uyuyamazlar
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Alışvetiş uygulamaları üzerinden birbir fiyatlarını takip edip piyasa oluşturuluyor. Cimri, Akakçe, trendyol, n11, Hepsiburada, getir vb. Siteler üzerinden fiyatları belirliyorlar
    Cevapla
  • Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    1hafta boykot edelim görün bakın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle